11.07.2016, 11:50

Karaca Mağarası gezileri iptal edilecek.

Uzunca bir süredir köşe yazısı yazmamıştım fakat önemli olduğunu düşündüğüm bir konu sebebiyle bu köşe yazısını yazma gereği duydum.
 

Geçtiğimiz günlerde tatil planları yaparken tatil organizasyonu firmalarının internet sitelerinde Karadeniz Turları’nı da inceleme fırsatını buldum. Doğal olarak bu turlarda Gümüşhane olup olmamasını merak ettim. Bu sebeple  3-4 büyük firmanın tur detaylarına baktım. Tur detaylarında “Karaca Mağarası”nı görünce çok mutlu oldum ama….
 

Yetkililer haberiniz var mı? Sümela Manastırı açılırsa Karaca Mağarası ziyaretçisi azalacak.

Karaca Mağarası ile yakın konumda olan Sümela Manastırı 22 Eylül 2015 tarihinde 1 yıl süre ile ziyarete kapatıldığı için muhtemelen gazetelerimizde, 2016’da Karaca Mağarasına rekor ziyaretçi diye manşet atacağız ama 2017’de bilin bakalım nasıl olacak.  Bu sorunun cevabını tur detaylarında görmeniz mümkün;

Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon çalışmaları yapıldığından Manastırın kapalı olması halinde Karaca Mağarası gezisi yapılacaktır.
 


Gümüşhane ilimizin sanayi ile gelişemeyeceğini tahmin edebiliyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizm de ilimiz için çok önemli. İlimizde Karaca Mağarası’nın yanı sıra gezilmeye değer birçok turistik yerin olduğunu da biliyoruz.

Bu sebeple 22 Eylül 2016 tarihine kadar İlimizdeki yöneticilerimizin, bürokratlarımızın, milletvekillerimizin, iş adamlarımızın, velhasıl bu turlara katılacak hemşerilerimin bile top yekün Karaca Mağarası turlarının iptal edilmemesi için ellerinden geleni yapmalarını arzu ediyorum.   

Yoksa ................... diyorum, boşluğa yazılacak çok şey var. 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11