banner333

banner309

CHP'den Bakan Yılmaz'a Cevap

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’n Köse temasları sırasında CHP ile ilgili eleştirilerine İl Başkanı Atilla Sait Özdamar cevap verdi.

Siyaset 01.08.2013, 00:54
CHP'den Bakan Yılmaz'a Cevap
banner400
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’n Köse temasları sırasında CHP ile ilgili eleştirilerine İl Başkanı Atilla Sait Özdamar cevap verdi.

Bakan Yılmaz’ı bu coğrafyada son 7 yılda ölen 1,5 milyon Müslümanı görmezlikten gelerek afaki değerlendirmeler yapmakla suçlayan Özdamar, “Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı olan kendi parti liderinin üstlendiği rolü görmezlikten gelmek, üstüne üstlük eline yüzüne bulaştırdığı bütün girişimlerin ardından ülkemizin gördüğü zarardan hiç bahsetmemektedir.” dedi.

CHP olarak bütün diktatörlere karşı olduklarını defalarca açıkladıklarını kaydeden Özdamar, “Şunu da açıklıkla söyledik, kan ve din bağımızın bulunduğu insanlara gelebilecek en ufak darbe bizi fazlasıyla müteessir eder. Sn. Bakan sizin genel başkanınız teskereyi meclisten geçiremedi ancak, İncirlikten kalkan Amerikan savaş uçakları 1 milyon Iraklının ölümüne neden olmadı mı? Esatl’a vaktinde kardeş olan genel başkanınızın BOP eş başkanlığı damarı tuttuğunda Esat’ı düşman ilan etmedi mi? Somali’de Büyük Elçiliğimize saldırıp bir polisimizi şehit eden El Kaidenin uzantısı El Şebap değil midir? Peki Suriye’ye karşı silahlandırdığınız ÖSO içerisindeki El Nusra Cephesi de El Kaide değil midir? Bu nasıl çelişkidir. Müslümanın Müslümanı kırmasına nasıl sebep olursunuz? El Kaide ve diğer grupların gündüz Suriye’de savaşıp gece sınırı geçerek ülkemizde dinlendiklerini bilmeyen var mıdır? Sn.Bakan Ülkemizde yabancı asker bulundurmanın şartları bellidir, yani meclis iznine tabidir. AKP hükümeti Özel Suriye Ordusu olarak tanıdığı teröristleri ordu olarak kabul ettiği gerçeğine karşı Meclisten izin alınmış mıdır? Bu devleti siz AKP’nin devleti mi sanıyorsunuz? Suriye’yi bölmeye çalışırken Türkiye dinamiklerini düşünmeden söylediğiniz sözler ülkemizi mezhep ekseninde ne hale getirdiğinizi görmüyor musunuz? Sn. Bakan, İslam dünyasındaki yaygın inanışa göre İsrail Şeytan, Amerika ise Büyük şeytandır. Bu söylemi,  İslam coğrafyasında yaşayan, temsil ettiğiniz siyasi hareket dahil, herkesin ağzından duyduk. Sn. Bekir Bozdağ ise Esad’ın Firavun Hizbullahın ise şeytan olduğundan bahsetmektedir. Bu durumda size göre İsrail ve Amerika’nın durumu nedir. Herkes şunu çok açıkça söyleyebiliyor. Siz içeride Amerika ve İsrail düşmanı, dışarıda ise onların dostusunuz. Esad’ın kaybetmesi durumunda İsrail’in durumu güçlenir mi, yoksa zayıflar mı? Sn.Bakan siz şu anda Türkiye-Suriye sınırını çizebilir misiniz? Sınır ne durumdadır. Sınır, katillerin (Öldürdüğü Suriyeli askerin kalbini yiyen) ve PKK’nın kontrolünde değil midir? Mülteci kamplarına milletvekillerinin alınmadığına ne dersiniz? Bir hükümetin halktan gizli ajandası olabilir mi? Sn Bakan iktidardan gittiğinizde, hesap vereceğinizi hiç düşündünüz mü?” diyerek ağır eleştirilerde bulundu.

“Hem darbecinin hem de diktatörün canı cehenneme” söylemini her platformda seslendirdiklerini dile getiren Özdamar, Mısır’da en kısa zamanda genel seçime gidilmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim derdimiz ülkemizin, hiçbir komşumuzun iç işlerine karışmamasıdır. Sıfır sorunla devraldığınız dış siyasette iç işlerine karışmadığınız bir komşumuz kaldı mı  Siz önce kontrol edemediğiniz genel başkanınızı frenleyin, hem Türkiye hem de bu coğrafya rahatlar. CHP’nin gönlü ülkenin feda edilmesinden yana değildir. CHP olarak; barış, kardeşlik ve ülkenin bütünlüğü kalın çizgimiz olup hiçbir zaman şeytanlarla da iş birliği yapmayacağız.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54