banner333

banner309

AK Parti Gümüşhane Teşkilatından Barınak Olayına Tepki: “Sürecin Takipçisiyiz”

Gümüşhane Hayvan Barınağı’nda yaşandığı iddia edilen hayvan ölümleri, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, AK Parti Gümüşhane teşkilatından art arda açıklamalar geldi. Hem AK Parti Gençlik Kolları hem de Kadın Kolları başkanları, olayın aydınlatılması yönünde yürütülen sürecin dikkatle takip edildiğini belirtti.

Siyaset 04.08.2025, 21:47
42
AK Parti Gümüşhane Teşkilatından Barınak Olayına Tepki: “Sürecin Takipçisiyiz”
banner400


AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan soruşturma ve tahkikat sürecini dikkatle izlediklerini ifade etti. Sürecin her aşamasını titizlikle takip edeceklerini dile getiren Tokel, olayın tüm yönleri netleşmeden herhangi bir kesin yargıya varılmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayvan haklarına verdiği önemin kendileri için rehber niteliğinde olduğunu dile getiren Tokel, hayvanların yalnızca evcil dostlar olmadığını, aynı zamanda doğanın ayrılmaz bir parçası olduklarını belirtti. Bu doğrultuda, yaşama haklarını savunmanın insanlık görevi olduğunu hatırlattı.

Tokel, barınakta yaşanan olayların detaylı şekilde incelendiğini, olası bir ihmalin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti. Gençlik Kolları olarak yerel yönetimlerle ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirten Tokel, süreci en doğru şekilde takip edeceklerini, hata ya da ihmal varsa gereğinin yapılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Duygu Kurt da yaptığı açıklamada, kamuoyunu derinden üzen bu olayla ilgili soruşturmanın dikkatle takip edildiğini kaydetti. Olayın tüm yönleri ortaya çıkmadan önce sağduyulu davranmanın, adil ve şeffaf bir süreci desteklemenin en doğru yaklaşım olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayvan haklarına yönelik hassasiyetine atıfta bulunan Kurt, bu tutumun herkes için örnek teşkil ettiğini ifade etti. Kadın Kolları olarak, yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde olacaklarını belirten Kurt, eğer bir ihmal söz konusuysa gerekenin yapılması için sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Açıklamasında, toplum vicdanını yaralayan bu tür olaylarda hayvanların yaşam hakkını korumanın bir öncelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 05 Ağustos 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35