banner333

banner309

Hamzaoğlu:30 Mayıs ve Mühendisler Günü Kutlu Olsun

Gümüp- Gümüşhaneli Mühendisler Platformu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu 30 Mayıs Mühendisler günü sebebi ile meslekdaşlarının özel gününü kutladı

Güncel 30.05.2015, 10:52 30.05.2015, 10:54
Hamzaoğlu:30 Mayıs ve Mühendisler Günü Kutlu Olsun
banner400

Gümüp- Gümüşhaneli Mühendisler Platformu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu 30 Mayıs Mühendisler günü sebebi ile meslekdaşlarının özel gününü kutladı. Hamzaoğlu;
Mühendisler, toplumsal hayatın tüm teknik yaşamsal ihtiyaçlarının tasarımını planlayan beyin takımıdır. Bu sebeple beşeri ihtiyaçların merkezi planlamasının odak alanındadır. Uluslararası bilim otoriteleri sosyal bilim alanlarına paralel mühendislik gelişimleri üzerinde güçlendirme eğilimindedir. Bugün ileri teknoloji alanlarının gelişim süreçlerini, mühendislik buluş, bilgi ve deneyimlerine borçluyuz. Uzay uçak ve savunma sanayindeki gelişimler, otomotiv endüstrisi, malzeme mühendislikleri ve iletişim sektörünün donanım ve yazılım mühendisliği dünyada güçlerin üstünlerinin yarışına dönmüştür. Ülke olarak bu güçlerin gerisinde kalmamak adına mühendis yetiştiren üniversitelerimiz başta olmak üzere meslek mensuplarına büyük işler düşmektedir. Türkiye bugün, gelişmiş ülkelerle aradaki farkları sorguladığında maalesef mühendislik becerilerimizin geride kaldığını görecektir. Bu bir sonuçtur. Sebeplerine iyi hazırlanmak gerekir. Bu sebepler, sanayi sektörümüzün gücü mühendislik kabiliyetlerimize, mühendislik kabiliyetlerimiz ise başarılı üniversite programlarına bağlıdır. Bundan hareketle Türkiye’deki tüm üniversitelerimiz reel sektörün beklentilerine paralel meslek mensupları yetiştirmek için gayret içinde olmalıdırlar. Teorinin yanında pratiklere ağırlık veren üniversite sanayi yakın işbirliği programları en iyi reçete olacaktır. 
Gümüp olarak bu konuya hassasiyetimizi bir kez daha vurgulayarak mühendislik tabanlı teknik STK larımıza ve meslek birliklerine, odalarımıza büyük görevler düştüğünü burdan bir kez daha yenilemek isteriz. 
Tüm meslekdaşlarımızın bu özel gününü tebrik ediyor, mensuplarımız başta olmak üzere mühendislerimize sağlıklı ve başarılı iş yaşamı diliyorum.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54