banner333

banner309

Eryaman Diş Hastanesi

Sağlıklı dişler için doğru adresiniz Eryaman Diş Hastanesi. Bizimle beraber diş ve diş etlerinizin sağlığını koruyun.

Güncel 06.01.2021, 21:34
Eryaman Diş Hastanesi
banner400

Sağlıklı dişler için doğru adresiniz Eryaman Diş Hastanesi. Bizimle beraber diş ve diş etlerinizin sağlığını koruyun. Yılların vermiş olduğu tecrübe ile sizlere sağlıklı, güvenilir ve kaliteli hizmetler sunuyoruz.

Diş, hayatınızı derinden etkileyen bir olgudur. En basitinden bir gülüş bile pek çok insana ekstra öz güven yükleyebilir. Bizlerde uzman ekibimiz ile beraber kaliteli hizmetler sunuyoruz.

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve diş sağlığının kişi üzerinde psikolojik etkisinin yanı sıra ciddi sağlık problemlerine de neden olabileceği unutulmamalıdır. Yapılan araştırmalara göre birçok rahatsızlık ağız sağlığına dikkat edilmemesinden kaynaklanıyor. Sindirim sisteminin başlangıç noktası olan ağız, sağlığına dikkat edilmez ise bazı rahatsızlara neden olabilir.

Dikkat edilmeyen ağız ve diş sağlığı, kişilerin ısırma, çiğneme hatta konuşma sırasında bazı zorluklar yaşamasına neden olabilir. Diş etlerinde oluşabilecek iltihaplanmalar ya da diş çürükleri, diş kaybına yol açabileceğinden kişi ısırma, çiğneme eylemlerini gerçekleştirmede zorlanabilir. Oluşabilecek enfeksiyonlar başta çene kemiği olmak üzere, kalp, böbrek ya da eklemlerde çeşitli sorunlara neden olabilir.

Diş Beyazlatma Nedir?

Estetik bir gülüşe sahip olmak, insanların psikolojisi için de çok önemlidir. Dişlerin düzgün olması için uygulanan ortodontik tedavinin yanı sıra diş beyazlatma yöntemleri de en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir. Zahmetsiz ve ekonomik bir yöntem olan diş beyazlatma, sanılanın aksine dişlere zarar vermez.

Sigara, çay ve kahve kullanımı kişinin diş renginde farklılıklar oluşmasına neden olabilir. Sadece bu faktörlerde dişlerin renginin değişmesinde etkili değildir. Genetik olarak ya da kullanılan ilaçlar da dişlerde bu etkilere neden olabilir.

Kanal Tedavisi Nedir?

İlerleyen diş çürüğü, pulpa olarak adlandırılan dişin canlı dokusuna kadar iner. Kanal tedavisi ise lokal anestezi ile bu canlı dokunun alınması işlemidir. Bu tedavi, pulpanın alınması, dişin temizlenmesi, kanalların doldurulması ve dişin üst kısmının dolgu maddesi ile kapatılması süreçlerinden oluşur.

Hangi dişlere kanal tedavisi uygulanır sorusuna cevap olarak, kanal tedavisi, çürüğü derin olan ve genellikle ağrı veren dişlere uygulanan bir tedavi yöntemidir diyebiliriz. Tedavi sürecinde ağrı hissedilmediği gibi tedavi sonrasında da hasta ağrı hissetmez. Kanal tedavisi uygulanmış diş, işlevine sağlıklı bir şekilde devam eder. Gerekirse tüm dişlere de kanal tedavisi uygulanabilir.

Kanal tedavisi sürecinin ne kadar süreceği, dişin durumuna bağlıdır. Genel olarak bir seans süren kanal tedavisi, apre ve enfeksiyon gibi durumların söz konusu olmasıyla birkaç seans devam edebilir. Eskiden uygulanan kanal tedavisi yöntemleri sonucunda dişlerde renk değişimleri söz konusu olurken, günümüz koşullarında böyle bir sorun yaşanmamaktadır.

Eğer bir diş kanal tedavisi olduysa o diş, canlılığını yitirmiştir. Hassasiyetini kaybeden diş, sıcak-soğuk gibi ayrımları da fark edemez.

Eryaman Diş yılların tecrübesi ile diş ve diş eti hastalıkları konusunda sizlerin yanında.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54
GazetelerTümü