banner333

banner309

Tema Vakfı’ndan Başkan Çimen’e Ziyaret

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami Öktem, İl Temsilci yardımcıları, Merkez İlçe Sorumlusu ve Genç TEMA Başkanından oluşan Vakıf Heyeti, Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e ziyaret gerçekleştirdi.

Dernek 15.03.2022, 08:51
Tema Vakfı’ndan Başkan Çimen’e Ziyaret
banner400

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami Öktem, İl Temsilci yardımcıları, Merkez İlçe Sorumlusu ve Genç TEMA Başkanından oluşan Vakıf Heyeti, Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e ziyaret gerçekleştirdi.

2022 yılı Ocak ayı itibarıyla göreve başlayan Selami Öktem, ziyaret sırasında göreve başladıkları günden bu güne kadar yapılan ve planlanan etkinlikleri anlattı. Öktem, yılbaşından bu yana 5 okulda yaklaşık 200 öğrenci ile birlikte çok sayıda kuş yemliği çalışması yaptıklarını ve bunların bir kısmını etkinlik yapılan okulların etrafına, bir kısmını ise öğrencilerin evlerine yakın ağaçlara astıklarını ifade etti. Özellikle bu çalışma sonrasında öğrencilerin atık plastikleri nasıl kuş yemliğine çevirebileceklerini öğrendiklerini anlatan Öktem, çocukların plastikler başta olmak üzere birçok eşyanın yeniden kullanılabilir olduğunu anladıklarında benzer çalışmaları hayat boyu yapmaya devam ettiklerini ekledi.

Şubat ayı içerisinde Gümüşhane Hayvan Barınağı’nda besleme çalışması yaptıklarını da söyleyen Selami Öktem; “32 kişilik gönüllü grubumuzla yaptığımız ziyarette buradaki hayvanlarımızın sağlığı ve yaşam koşulları ile ilgili çeşitli eksiklikler tespit ettik. Bu eksikliklerin çözüme kavuşturulması için belediye ile iş birliği yapmayı arzu ediyoruz. Gümüşhane’de hem barınaktaki hem de sokaklardaki canlarımız için seferber olan birçok gönüllü olmasına rağmen topyekün bir hareket olmadığında birçok sorun çözüme kavuşturulamıyor. Sivil toplum kuruluşlarının gücü ile bu birlikteliğin sağlanacağına inanıyoruz ve TEMA Vakfı Gümüşhane il temsilciliği ekibi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Sokaktaki canlarımız da, hayvan barınağındaki canlarımız da, yeşiliyle kızılıyla doğamız da Gümüşhaneli olsun ya da olmasın bu şehirde yaşayan herkesin sorumluluğundadır. Bu yüzden çocuklarımıza gelecekte daha yaşanabilir bir memleket bırakabilmek için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” dedi. Belediye Başkanı Ercan Çimen’e “Meşe Medeniyetin Çerçevesi” kitabını da hediye eden Öktem, Çimen’e ilgi, alaka ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54