banner333

banner309

23.04.2012, 10:35

KUTLU DOĞUM HAFTASI VE SİYASET

Peygamberimizin dünyaya teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, ilk defa 13. asırda Erbil Atabeği Muzafferüddin Gökbörü tarafından kutlanmaya başlandı. Mevlid Kandili münasebetiyle ilim adamları bir araya gelip ilmi, fikri sohbetler yapıyor, halk sokaklarda mevlidi bir bayram havasında kutluyordu.

Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı Vesiletü’n Necat isimli şiirin; Mevlid adıyla, yüzyıllardır okuna gelmesi Peygamber sevgisi etrafında teşekkül eden milli ruhun ifadesidir.

Yüce dinimiz, huzurun ve mutluluğun en büyük hayat kaynağıdır. Bu sebeple dini tefekkürü cami dışına taşırmak, değerli ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek için Mevlid kandilini hayırlı bir vesile telakki eden Diyanet işleri başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı (14-20 Nisan) 1989 yılından beri "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlamaya başlamıştır. Böylelikle yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan Mevlid geleneği canlandırılmış ilim ve tefekkür insanlarımız halkımızla buluşmuştur.

Yüzyıllardır görülmüştür ki Türk Milleti inançlıdır, hoş görülüdür, dinî inançlarını bir kavga konusu olarak değil, barış ve huzurun kaynağı olarak görmektedir. Mevlid’le ifadesini bulan kültür atmosferi de bu geleneğin devamıdır…

Unutulmamalıdır ki, insanlık için en güzel rehber; Bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlâkı tamamlamak için gönderilen Hz. Peygamber’dir. Çünkü O, tam bir kaos ve kargaşa ortamında, insanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık O’nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın-erkek Allah’ın ve cemiyetin huzurunda eşit olmanın hazzını tatmıştır.


Bu vesile ile kutlu doğum haftasını kutlarken meclis çatısı altında siyasi istismar yapmadan tabanın ortak sesine iştirak ederek; Kur’an-ı kerim ve Hz.Peygamber’in hayatının seçmeli ders olarak okutulması kararının kabulüne gönül birliği içinde destek veren AKP ve MHP li milletvekillerimizi de can-ı gönülden tebrik ediyorum.
Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir,tuttuğumuz takımlar farklı olabilir.yaşam tarzlarımız farklı olabilir v.s …Ancak bizi ilelebet bir tutacak iri tutacak muazzam bir ortak paydamız var ki…
Yeter ki kıymetini bilelim. O da Türklük ve İslamiyettir


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19