banner333

banner309

Yaralı Karaca ve Atmaca Erzurum'a Sevk Edildi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde aşırı yağış nedeniyle yerleşim yerlerine inerek köpeklerin saldırısına maruz kalan yavru karaca ile kanadı kırılan yavru atmaca Erzurum’a sevk edildi.

Kürtün 17.12.2013, 16:10 17.12.2013, 16:11
Yaralı Karaca ve Atmaca Erzurum'a Sevk Edildi
banner400
 Günyüzü köyünde Harşit çayı kenarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve veterinere getirilen yavru karaca, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü 
Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, köpeklerin saldırısı sonucu sol ön bacağında kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar tespit edilen karaca ile kanadı kırık atmacanın ErzurumAtatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildiğini söyledi.

Karacanın yoğun kar yağışı nedeniyle yerleşim yerine indiğini, burada köpek saldırısına uğradığını ve yaralanma sonucu kanamalarının oluştuğunu düşündüklerini belirterek, duyarlı vatandaşlara bu noktada teşekkür eden Mazlum bu tür olaylarda vatandaşların kendilerini aramaları halinde en kısa zamanda olaya müdahale ettiklerini de sözlerine ekledi.

Vatandaşlar tarafından bulunarak kendilerine getirilen yavru karacanın bacağı, yavru atmacanın da kanadının kırık olduğunu ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Haydar Tekin ise karacanın şehre inmesi nedeniyle köpek saldırısına maruz kaldığını düşündüklerini söyledi. Kürtün ilçesinden teslim aldıkları bu hayvanları Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne tedavi için götüreceklerini kaydeden Tekin, "Muhtemelen karacanın kırık ayağı alçıya alınacak yada platin takılacak. Tedavi sürecinden sonra da rehabilitasyon süreci başlayacak ve ardından doğaya bırakılacak" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59