banner333

banner309

Beytarla Köyünde Beypazarı Camii Törenle Açıldı

Kürtün ilçesine bağlı Beytarla köyünde hayırsever Yunus Kara öncülüğünde yaptırılan Beypazarı Camisi törenle açıldı.

Kürtün 03.07.2018, 10:00
Beytarla Köyünde Beypazarı Camii Törenle Açıldı
banner400

Kürtün ilçesine bağlı Beytarla köyünde hayırsever Yunus Kara öncülüğünde yaptırılan Beypazarı Camisi törenle açıldı.

Tarihi pazarın bulunduğu Beypazarı mevkisindeki caminin açılışına Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas, civar köylerin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İl Müftüsü Osman Ayas, hayrın ve camilerin önemini konu alan sohbet gerçekleştirdi. 

Köylülerin ilgi ile dinlediği sohbetin ardından camideki ilk namaz öğle vakti İl Müftüsü Ayas tarafından kıldırıldı.

Törende konuşan Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, güzel bir hayra vesile olan insanların sevincine ortak olmak için Beytarla köyüne geldiklerini söyledi.

Camilerin İslam kültüründeki yerine işaret eden Çeçen, “Camiler Allah'ın evleridir. İnşallah bu hayra vesile olan Yunus amcamız ve destek veren kardeşlerimizin de cennette bir evi olur” dedi.

Yolda çalışmalar başladı

İlçede sürekli vatandaşla iç içe olduklarını ve sorunların üstesinden gelmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Çeçen, “Yollarımızın durumunu iyileştiriyoruz. Kazıkbeli ile Beytarla arasındaki yol çalışmamız Pazartesi günü itibariyle başlayacak. İnşallah orası beton yol olacak. Yukarı Karaca ile Beytarla, Beytarla ile merkez arası da asfalt olacak. Altyapı çalışmaları başladı. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve emekleri için Sayın Valimiz Okay Memiş'e şükranlarımı sunuyorum. Onların desteğiyle vatandaşlarımıza daha etkin hizmetler götürebiliyoruz” diye konuştu.

Çeçen, ayrıca Beypazarı mevkiinde tarihten buyana kurulan bir pazar olduğu bilgisini vererek, muhtarlığın talebi üzerine Beypazarı'nda her Pazar günü pazar kurulacağını bildirdi. 

Tarihi pazarın canlandırılacağına dikkat çeken Çeçen, vatandaşların pazardan hayırlı kazançlar elde etmesini diledi.

“Yollarımızda yapıldığında yaşamımız kolaylaşacak”

Beytarla Köyü Muhtarı Mustafa Veyis de törene katılımları için Kürtün Kaymakamı Çeçen ile İl Müftüsü Ayas'a teşekkür etti. Köylerinin eşsiz doğasıyla cenneti andırdığını ifade eden Veyis, “Bakir güzelliklerimiz insanımızın gönlüne yansıyor. Güzel ve hayır olan her işe insanımız koşarak geliyor. Bu hizmete öncülük eden Yunus amcamıza ve ona destek veren hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah devletimizin desteğiyle yollarımızda yapıldığında yaşamımız daha da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.

Tören, vatandaşlara yemek ikramının ardından İl Müftüsü Ayas tarafından yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34