banner333

banner309

Samsun Ve Akçaabat'a Sanat Çikartmasi!

Gümüşhane Sanat Tiyatrosu Gümüşhane’nin ismini duyurmaya devam ediyor.

Kültür Sanat 15.03.2019, 12:55
Samsun Ve Akçaabat'a Sanat Çikartmasi!
banner400

Gümüşhane Sanat Tiyatrosu Gümüşhane’nin ismini duyurmaya devam ediyor. Samsun 2. Hayal Atölyesi Tiyatro buluşmasında ve Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nde Gümüşhane Sanat Tiyatrosu tarafından ‘Aşkın Anatomisi’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Samsun’da 1-5 Mart tarihlerinde gerçekleşen festivalde 6 tiyatro eseri sahneye koyuldu. İzmir devlet tiyatrosu sanatçısı Mustafa Şen "izlediğim en iyi kabare oyunlardan biriydi. Gümüşhane Sanat Tiyatrosu’na ve Samsun seyircisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

 Akçaabat’ta ise 1-11 Mart tarihleri arasında olan festivalde Türkiye’nin dört bir yanından 10 farklı tiyatro eseri izleyicilerle buluştu. Aşkın Anatomisi oyunuda en çok beğenilen oyunlar arasındaydı. Salonu hınca hınç dolduran seyirciler oyunu çok beğendiklerini söyledi. Oyun sonunda Gümüşhane Sanat Tiyatrosu ekibine; Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, tiyatro ekibinin sergilediği muhteşem oyun için teşekkür ederek plaket takdim etti.

 ‘Aşkın Anatomisi’ oyununda; farklı sosyokültürel değerlere sahip bir kadının ve erkeğin tanışma sürecinden başlayarak aile olmalarına kadar olan evreler anlatıldı. Bu evrelerde kadın erkek cinsinin farklılıkları, bu farklılıklardan kaynaklanan yanlış anlaşılmalar eleştirel bir dille ele alındı. Ayrıca kültürel değerlerin de üzerinde durulan oyunda sağlıklı birliktelikler cinslerin kendi değerleri kadar karşı cinsin değerlerine de saygı göstermesi gerektiği vurgulanarak sahneye taşındı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09