banner333

banner309

Gurbetteki Gümüşhaneliler Dernekleşti

Fransa'nın Mulhouse şehrinde bir araya gelen Gümüşhaneliler dernekleşti.

Kültür Sanat 25.02.2024, 19:27
Gurbetteki Gümüşhaneliler Dernekleşti
banner400

Fransa'nın Mulhouse şehrinde bir araya gelen Gümüşhaneliler dernekleşti.

Başkan Sezai Ertunç önderliğinde kurulan Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu toplantısı düzenleyerek görev dağılımı yaptı. Gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu başkanlığına seçilen Sezai Ertunç yaptığı konuşmada kendisini destekleyen yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Uzun süredir Fransa’nın Mulhouse şehrinde yaşayan Gümüşhanelilerin kurumsallaşma noktasında çalışmalar yaptığına vurgu yapan Başkan Sezai Ertunç, “Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin amacı Gümüşhaneliler olarak bir birimizi daha yakından tanımak ve dayanışmayı sağlamaktır. Yine kültür ve sanat faaliyetlerimiz ile Gümüşhaneliler olarak geleneklerimizi idam ettirmektir. Fransa'da ve Avrupa'da öz benliğini kaybetmeden örf adet ve ve inancımızı koruyarak yaşadığı ülkeye uyum sağlayan nesiller yetiştirmekte yine derneğimizin öncelikli esaslarından olacaktır. Bizler bu vesile ile bir araya geldik” dedi.

Hizmet alanının sadece Gümüşhaneliler ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Başkan Ertunç, “Biz bu yola arkadaşlarımız ile gönüllü olarak çıktık. Tüm hemşerilerimiz bu yolda inanıyorum ki bizleri yalnız bırakmayacak ve derneğimizi yarına taşıyacaklardır. Derneğimizin hizmet alanı sadece Gümüşhaneliler ile sınırlı değildir, Biz Gümüşhanelilere yakışır şekilde bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye talibiz. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Özelikle gençlerimize ve kadınlarımıza kültürel ve sanatsal çalışmalarda imkanlar sunmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Yapılan kongre ile Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Zeynel Durak, Yakup Zengin, İcabi Tekin, Reyhani Süzen, Tayfur Seven, Talat Demirtaş, Çetin Ertunç, Yusuf Delioğlu, Mükremin Soylu, Savaş Delioğlu, Yasir Çalık.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49