banner333

banner309

Gümüşhane’de 26. Kültür ve Sanat Festivali başladı

Gümüşhane'de 28-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 26. Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.

Kültür Sanat 29.07.2023, 10:51
Gümüşhane’de 26. Kültür ve Sanat Festivali başladı
banner400

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na festival çelenginin bırakılmasıyla başlayan festival, şehir içerisinde atlarla ve halk oyunları ekipleriyle birlikte kortej yürüyüşüyle devam etti.

Atatürk Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşünün ardından protokol üyeleri festival alanında kurulan stantları ziyaret etti. 

Alanda Gümüşhane Belediyesi ekipleri tarafından ziyaretçilere aşure ikramında, Kelkit Belediyesi ekipleri tarafından da kuru fasulye ikramında bulunuldu. 

Programda daha sonra Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi.

Festivalle Gümüşhane’nin birlik, beraberlik ve dayanışma gösterdiğini söyleyen Gümüşhane Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya festival organizasyonundaki çalışmalarından dolayı Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e ve Gümüşhane Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Festivallerin bir toplumun geleneklerini sürdürebilmesi için çok önemli olduğunu söyleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de “Festivaller sayesinde bir yörenin kimliği gelecek nesillere aktarılır. Bu yıl 26. kez düzenlenen festivalimizde şehrimizin güzelliklerini ve geleneklerini herkese tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Mehteran gösterisinin de yapıldığı festivalin ilk gününde Arifhan Saraç, Selçuk Çelik, Cumali Günay'ın sahne aldığı yöresel sanatçılar konserinin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şairlerin katıldığı şiir gecesi gerçekleştirildi.

İlk gün programı Karadeniz müziğinin güçlü sesi hemşehrimiz Özkan Pekin konseriyle son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51