banner333

banner309

Gümüşhane'nin Gururu Uğur Bulut, Ulusal Fotoğraf Yarışmasında Çifte Ödül Kazandı

Kültür Sanat 16.11.2023, 21:57
Gümüşhane'nin Gururu Uğur Bulut, Ulusal Fotoğraf Yarışmasında Çifte Ödül Kazandı
banner400

Uğur Bulut, Gümüşhane'nin saygın bir fotoğraf sanatçısı olarak tanınan ismi, İHA ve TRT bünyesindeki başarılı çalışmalarının ardından Denizli Fotoğraf Derneği (DENFOT) işbirliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasında çifte ödül kazandı.

Ali Yavuzçehre Vakfı tarafından desteklenen ve "emek" ve "eşitlik" temalarını işleyen yarışmaya, 764 kişi 2 bin 669 fotoğraf ile başvuruda bulundu. Seçici kurulda Ahmet Yavuzçehre, Bahir Dibekoğlu, Dr. Bekir İnce, Prof. Dr. Güler Ertan, Faruk Akbaş, Özlem Gün Bingöl ve Prof. Dr. Velittin Kalınkara gibi alanında uzman isimler yer aldı.

Bulut'un Gümüşhane adına katıldığı yarışmada, "Dede-Torun" adlı fotoğrafı dijital kategoride 2 bin 271 eser arasında ikinci oldu ve aynı yarışmada "Karı ve Koca Emeği" adlı bir diğer eseri de sergileme hakkı kazandı.

Bu başarı, Uğur Bulut'un daha önce Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği ZOOM TÜRKİYE ve ZOOM AZERBAYCAN Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda aldığı Çevre özel ödülüne ekleniyor. Gümüşhane'ye duyduğu bağlılık ve özverisiyle bilinen Bulut, önceki yarışmalardan aldığı ödüllerle de adından söz ettirmişti.

İHA ve TRT muhabiri olarak görev yaptığı dönemde belgesel niteliğinde haber çalışmalarıyla dikkat çeken Bulut'u, son yarışmadaki başarısı dolayısıyla tebrik ediyor, gelecekteki projelerinde başarılarının devamını diliyoruz.

İkinci olan fotoğraf:

Sergileme alan fotoğraf:

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51