banner333

banner309

Gümüşhane'de First Snow Fest Rüzgarı

Gümüşhane'de üniversite öğrencileri ve gençler, First Snow Fest'te eğlendi.

Kültür Sanat 17.12.2023, 18:11 18.12.2023, 16:38
Gümüşhane'de First Snow Fest Rüzgarı
banner400

Osman Turhan ve Burakcan Başer'in organize ettiği First Snow Fest Festivali, 15 Aralık Cuma günü saat 14:00'da Gümüşhane Köprü Kafe'de gerçekleşti.

Festival, saat 14:00'da başladı. Oyunlar, yarışmalar, at binme ve çeşitli çekilişler yapıldı.

Gümüşhane'nin genç sanatçısı Ecren Demir ilk programını yaptı

Festivalde Ecren Demir, Murat Demir Molaband grubu, Sabina ve Dj Can Toygun sahne aldı. Saat 17:00 gibi Gümüşhaneli sanatçı Ecren Demir sahne aldı ve partiye katılanlara müzik ziyafeti verdi. Ecren Demir, "İlk defa bir festivalde sahne alıyorum, bunun için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de ilk yabancı sanatçı konseri yapıldı

Ecren Demir'den sonra sahneye çıkan Gümüşhane Üniversitesi'nde müzik bölümünde öğrenci olan Sabina, söylediği İngilizce ve Türkçe şarkılarla festivale katılan gençlere güzel bir vakit geçirdirdi. Sabina'dan sonra da konserler devam etti, sanatçılar sahne almaya devam etti.

Gençleri önemsiyoruz, bu etkinliklerimiz onlar için

Organizasyonu düzenleyen isimlerden Burakcan Başer, "15 Aralık Cuma günü Köprü Kafe'de açık alanda gerçekleştirdiğimiz programımız, bizim her sene düzenli olarak her sene yaptığımız kış festivalimiz var. Geçen sene kent ormanında yapmıştık bu festivali, bu sene festivali köprü kafede yapmayı daha uygun gördük. Önceden yaptığımız programlarda deneyimlerimle köprü kafede daha iyi ve daha etkili bir program olacağını düşündüğüm için bu sene festivali Köprü kafe'de yaptık. Bunun için sanatçıları genç nesile uygun sanatçılardan seçtik. Ondan sonra yöresel oyunları yapabilecek bir de diş etkinliği sunabilecek sanatçılarla toplam altı farklı sanatçı ile program yapmak istedik ve yaptık. Bu programların devamı gelecek mi diye soruyorsunuz? Programların devamını getirmeyi düşünüyoruz. Şu anlık her sene yaptığımız gibi senede bir yapıyoruz, iki veya üçe çıkartabiliriz bu sayıyı... Şu an bunun kararını veremedik. Şu an sadece düşünüyoruz. İnsanların tepkilerini ve insanların ne istediğini daha iyi anlarsak, ona göre daha güzel programlar yapabiliriz. Umarım diğer programlarımız önceki programımızdan daha iyi olur. Biz her programda tecrübe kattığımız gibi insanların da her programda daha fazla eğlendiğini anlayabiliyoruz. Umarım bir dahaki programlarımız güzel olur. Şu an söyleyeceklerim bu kadar. Programa gelen herkese teşekkür ediyoruz. Programımızda amaçladığımız çoğu şeyi gerçekleştirdik. İnsanlar eğlendi, farklılıkları gördü. Gümüşhane'nin ilk yabancı sanatçısını çıkarmış olduk. Umarım Gümüşhane'miz eğlence konusunda daha iyi şeylere yerlere gelir. Umarım bizden başka çok insan bunu yapar, düşünür" ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Buğra üzüm

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51