banner333

banner309

Gümüşhane bu yıl tiyatroya doyacak

Gümüşhane'nin ilk ve tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosu (GST) bir yeniliği daha hayata geçiriyor.

Kültür Sanat 01.09.2018, 12:07
Gümüşhane bu yıl tiyatroya doyacak
banner400

Gümüşhane'nin ilk ve tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosu (GST) bir yeniliği daha hayata geçiriyor. Gümüşhane il merkezinde 4 yıldır hizmet veren tiyatro, artık her hafta perşembe günleri Gümüşhane seyircisi ile buluşacak.

Programın Ekim ayının ilk haftası başlayacağını duyuran Genel Sanat Yönetmeni Mesut Budak, yaptığı açıklamada her ay yeni bir oyun ile seyirci karşısında olmayı planladıklarını dile getirdi.

"Sanat Sezonunu Açıyoruz"

İlk gösterinin 4 Ekim 2018 tarihinde, saat 19.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde sahneleneceğini kaydeden Budak, “Her hafta perşembe günü aynı saat ve aynı yerde sahne alacak olan GST ekibi her ay yeni bir oyun ile seyirciye hitap edecek. Repertuarında gerek yetişkin gerekse çocuk oyunları olan tiyatro, halk için bir fırsat eşitliği yaratarak büyükşehirlerde olduğu gibi ilimizde de tiyatro ile halkın sosyal statüsünde ekstra bir kazanım sağlamayı planlamakta. Kurulduğu günden bugüne kadar onlarca tiyatro gösterisi ve 100'ün üstünde seans yapan ekip, bu yıl içinde 8 farklı tiyatro oyunu sahneleyecek” diye konuştu.

Şehir dışı Turnelere Devam! 

Repertuarında bulunan oyunları farklı illerde sahneleyeceğini bildiren Budak, “Gümüşhane'nin farklı illerde sanatsal faaliyetleri bir kıvanç kaynağıdır. Bölgede sanat konuşulurken ekibimizin de konuya dahil olması bizim için onur verici bir durum oluyor. Farklı illerde bulunan tiyatral faaliyetlerin programlarına dahil olmamız son derece gurur verici” diyerek bu yıl içerisinde yoğun bir turne programının olduğundan bahsetti. 

Tiyatro Festivali Neden Olmasın? 

Birçok ilde gerçekleşen ve bulundukları bölgeye büyük katkılar sağlayan tiyatro festivalinin Gümüşhane için çok önemli bir kazanım olacağını vurgulayan Budak, “Festival, sanatsal bir paylaşım olduğu kadar ilimizin güzelliklerini tanıtacak bir dinamik olabilir. Çoğu il tiyatro festivali sayesinde turizm alanını genişletip büyük bir reklam elde ediyor. Bu durumda iki yönlü kazanım oluyor. Hayalimiz uluslararası bir tiyatro festivali yapmak. Güçlü bir ekibe sahibiz. Gümüşhane genelinde tiyatronun herhangi biriminde rol üstlenmek isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açık” dedi.

Köyler Tiyatroya Doyacak!

Budak, şu ana kadar 30'un üstünde köye giden GST ekibinin bu yıl içinde de köylerde tiyatro yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Instagram : https://instagram.com/gumushanesanat/
Facebook : https://www.facebook.com/gumushanesanat/
Web Sitesi: http://www.gumushanesanattiyatrosu.com

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46