banner333

banner309

Gonca Coşkun’dan Haber 29 Özel Röportajı

Gümüşhaneli genç sanatçımız Gonca Coşkun ile Haber 29 Gazetesi özel röportajını paylaşıyoruz.

Kültür Sanat 07.05.2013, 23:17
Gonca Coşkun’dan Haber 29 Özel Röportajı
banner400
Gonca Coşkun kimdir, sizi tanıyabilir miyiz?
1995 yılında Gümüşhane Merkez Çamlıköy’de doğdum.  Memur bir baba, ev hanımı bir annenin 5 çocuğunun 4.sü olarak dünyaya geldim. İlk ve orta okul eğitimi mi Gümüşhane Atatürk İlköğretim okulunda tamamladım. Lise eğitimimi kısa süreliğine  Esenyurt FSM lisesinde başladım, daha sonra açık öğretim lisesinden devam etmekteyim. Ayrıca şuanda özel şam ve diksiyon dersleri eğitimi almaktayım.
6 yaşımda türkü söylemeye başladım. 8 yaşında bağlamaya olan hevesimle dedemin almış olduğu ilk  bağlamam ile özel bağlama kursuna gittim. Daha sonra Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde hocalarımın beni dinleyerek çok güzel bir sese sahip olduğumu ve geliştirmem gerektiğini söylediler ve bu hocalarımdan solistlik eğitimi aldım. 12-13 Yaş aralığında, Gümüşhane’de yapılan iller arası solist yarışmasında Gümüşhane’yi temsilen kendi yaş grubumda 1. oldum ve yine Nevşehir de yapılan iller arası solist yarışmasında Türkiye 2.si olarak küçük yaşta kendisimi ispat etmiş oldum. 2009 yılında” Atv Bir Şarkısın Sen’’ programına katılıp bir anda birçok insanın sevgisini ve ilgisini kazandım. Müzik ve eğitim hayatıma yeni bir sayfa açmış oldum.
Türk Halk Müziğine genç yaşta giriş yaptınız. Farklı bir yorum katıyorsunuz müziği. Bu konudan bahseder misiniz?
Sesimi dinleyen usta sanatçıların yorumumu çok farklı ve kulağa hoş gelen bir tarzım olduğunu ifade etmiştirler. Müzik hayatına tamamen profesyonel şekilde atılmamın sebebi olarakta tüm Türkiye’nin dört bir tarafından bana gösterilen ilgi ve sevginin beni mutlu etmesidir. Türk Halk Müziği Sanatçılarının sadece bir zinciri olarak, Türk halk müziği kültürünü ve örflerini yaşatmak adına Türkülerimi seslendirmek istiyorum. Türkü ‘’insanın duygularının en iyi şekilde ifade etme yöntemidir’’ diyorum.
Albüm çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
İlk albüm çalışmalarıma 2010 yılında başladım. Bu başlama sürecinde bazı olumsuzluklar yaşadım. Daha sonra Esenyurt’ta katılmış olduğum bir türkü programında sahne aldım.  Burada Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu ve danışmanı İhsan Akdemir ile tanıştım. Bana yapacağım albümde her türlü desteği ve imkanları sağladılar. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, ellerinden öpüyorum.  Yine ''Ağlatma'' adlı albümümde Akdemir  Turizm ailesinin de çok büyük maddi ve manevi destekleri olmuştur ve halende bu destekleri devam etmektedir.  Kendilerine bu ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 
İlk albümüm ‘’Ağlatma’’ 2011 de cıktı. Müzik yönetmenliğimi Kenan Çallı 'nın yaptığı bu albümde söz ve müziği bana ait olan ''Gümüşhane Kızları'' adlı eseri, iki anonim ve Aşık Cem malkoçun eserlerini okudum. Özdemir Plak ve müzik şirketi  tarafından hazırlandı ve müzik piyasasında hızla  yerini almaya başladı. Gümüşhane Kızları adlı albümümün sözlerini Gümüşhane halkından esinlenerek yazdım.
Ağlatma albümümde 3 tane video klibim bulunuyor.. İlk video klip çalışmam Ağlatma,  2. Video klip çalışmam Derdi Ney,  3. Video klip çalışmam da Senin Yüzünden adlı eserlerime yaptım. Bu video kliplerim birçok müzik kanalında (Sıla, Ekin, Gala, Medya TV)  ve ulusal kanallarda ( Kanal D) yayınlanmaktadır. 
Müzik hayatınızdan bahseder misiniz?
Şuanki müzik hayatımda daha çok tv programları ve konserlere ağırlık olarak devam etmekteyim. Gümüşhane’de Kelkit, Köse ve Şiran’da gerçekleşen bir çok etkinlikte de yer aldım. İstanbul’da bulunan köy derneklerinin ve il derneklerinin programlarına da katıldım. Ayrıca Gümüşhane’ye genelde yaz aylarında gidiyoruz. Hem konser hem de tatil amaçlı gidiyoruz.
Vizyontürk’de program yapan Hasan Yılmaz’ın, Hasan Yılmaz ile Eller Havaya adlı programına katıldım. Medya Tv Gönüllerden Gönüle programa katıldım. Vadi TV’de Filiz Ağar’ın programına gittim. Tv 2000’de Seda Tatlıses’in programına konuk oldum. Bir çok canlı yayın programlarına konuk oldum.
Hangi sanatçıları beğeniyorsunuz alıyorsunuz?
Zara, Güler Duman, Sevcan Orhan, Arzu Şahin başta olmak üzere Halk Müziğinde bir çok sanatçımızı da beğeniyorum.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (9)
Kadir baran 10 yıl önce
Çok güzel sesin var hergün dinliyorum sizi benim sesimde çok güzel ama şarkıcı nasıl olcam
adem erdoğan 9 yıl önce
Genç yaşta böyle yetenekli kişileri görmekten gurur duyuyoruz. Sesine yüreğine sağlık.
erkan kaya 9 yıl önce
Bu yasta bu ses masallah gelecegin guler dumani gercekten
duzgunbaba candan 10 yıl önce
Onnumara sanatcimizdir gonca hranim isalahboyle gider
Eda koprulu 9 yıl önce
Gonca abla cok guzel bi sesin var ben seninle ayni mahaledeyiz gumushanede ben istanbuld aoturuyorumm ama annanem gumushanede oldugu icin o raya gidiyoriz seni ordan taniyorumm ayrica gizem abllayada selamimi soyle seni sevigorum
Ernur diler 8 yıl önce
Seni seviyorum gonca coskun büyük bi hayraninim snn
Safire ceylan 8 yıl önce
Agzina sağlık gonca coşkun bende gumushane kelkit akrabalık var seninle ağzın yüreğin saglik
arzu 8 yıl önce
Merhaba arkadaşlar seni seviyorum gonca
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45