banner333

banner309

Bir Kültür Hizmeti: Gümüşhane Türküleri

Gümüşhane kültür elçisi sanatçımız Mahmut Polat, yeni eseri Gümüşhane Türküleri albümü ile beğeni topluyor, kültürümüze hizmet ediyor.

Kültür Sanat 23.04.2013, 12:17
Bir Kültür Hizmeti: Gümüşhane Türküleri
banner400
Gümüşhaneli sanatçı Ozan Mahmut Polat’ın ‘Gümüşhane Türküleri’ adını taşıyan yeni albümü 2 yıllık bir çalışmanın ardından bugün müzik marketlerdeki yerini aldı.

Gümüşhane köylerinde yaklaşık 10 yıl süren alan çalışmasının ardından derlediği türkülerdeki eksik sözleri de tamamlayan Polat, 15 parçadan oluşan albümünde 7 dik horon, 5 halat ve 4 slow türkü yer aldığını söyledi.

Daha önceki albümlerinden 3 Gümüşhane türküsünü de bu albümüne dahil ettiğini ifade eden Polat, ulusal sözlü müzik kültürüne kazandırılan bu türkülerin ayrıca Kültür Bakanlığı arşivine de gümüşhane türküsü olarak aldırıldığını kaydetti.

Piyasa ortamında emsalleri ile rekabet edebilecek alt yapı ve müzik aranjeleri ile Gümüşhane Türkülerini Gümüşhanelilerin ve türkü severlerin beğenisine sunduğunu kaydeden Polat, bundan sonraki hedefinin Gümüşhane’den derlediği 100’e yakın türkünün notalarını yazarak, belge haline getirip gelecek nesillere aktarmak ve Türk edebi dünyasına sunumunu yapmak istediği “Gümüşhane Türküleri Kitabı” olduğunu belirtti.

Dida müzikten çıkan albümde birinci sınıf müzisyenlerle çalıştığını, yapım ve yönetiminin kendisine ait olduğu albümün tüm müzik marketler ile dijital müzik dinleme servislerinde yer aldığını dile getiren Polat, maddi ve manevi destek olan herkese Gümüşhane kültürü adına teşekkür etti.

Polat, ayrıca “Yaslanmış köyüme sıralı dağlar” adlı parçaya Kelkit ilçesinde çektiği klipin 6 televizyon kanalında yayınlandığını ve Gümüşhane’den de çok seyredildiğini ifade ederek, albümün önümüzdeki haftadan itibaren Youtube’de MÜYAP kanalında yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

Albümde yer alan parçalar şu şekilde:

1. Yaslanmış Köyüme Sıralı Dağlar
2. Su Gelir
3. Kezbanın Etekleri
4. Gümüşhane Diki
5. Gümühanalı
6. Hava Hatun
7. Kahkullü Yarim
8. İnsanları Severiz Biz
9. Oynama Kız
10. Yaylanın Çimeni
11. Sarı Kız
12. Memleketim
13. Yandım
14. Can Gümüşhane
15. Gülüm Kaldı

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46