banner333

banner309

Köseliler Sitem Etti: Havaalanı yapılıyor yolu yok

Köseli vatandaşlar, Köse ilçemize havaalanı yapılıyor fakat yolu yok. İnsanlar Gümüşhane’den Havaalanına nasıl gelecek? Köse Dağı’na mutlaka tünel yapılmalı dediler. 

Köse 01.06.2021, 11:35 01.06.2021, 10:41
 
banner400

Köse İlçesinde yaşayan vatandaşlar öncelikli sorunlarının ulaşım olduğunu belirterek Gümüşhane merkez ile Köse ilçesi arasına mutlaka yeni yol, tünel yapılmalı dediler. Köse ilçemize havaalanı yapılıyor fakat yolu yok. İnsanlar Gümüşhane’den Havaalanına nasıl gelecek Köse Dağı’na mutlaka tünel yapılmalı dediler.

Köse’de Minibüs Şoförlüğü yapan Tahsin ŞEN taşımacılık sektörü çok zor durumda para kazanamıyoruz. Arabanın giderlerini ödeyemiyoruz. Her gelen siyasetçi bize Köse Dağı’na tünel yapacağız sözünü verip oyları alıp gidiyor. Kışın buzlanma dolayısıyla yol çok tehlikeli Köse Dağına tünel yapılmazsa bu havaalanı çalışmaz. Bu yıl çok büyük kuraklık var yağmur yağmadı çiftçi perişan 1 ay önce fasülye diktik sulama yapadığımız için ürünler büyümedi dedi.  

Pestil Köme Üreticisi ve Köse Belediye’si Meclis Üyesi Selami Taşdemir açıklamasında eski transit yolumuz yok oldu asırlardır kullanılan İpekyolu güzergahında ki İlçemiz ulaşım ağı konusunda çok ihmal edildi. Salyazı Beldemize Uluslararası Havaalanı yapılıyor 2022 yılında teslim edilecek fakat Havaalanına ulaşım için yolumuz yok. Köse Dağına tünel yapılırsa Havaalanına ulaşım çok rahat bir şekilde yapılabilecek. Yetkili kurumlara girişimlerimizi yaptık fakat gelişme olmadı. Köse İlçemiz 20 yıl önce hayvancılık ve tarım ürünlerinde Karadeniz bölgesini besliyordu. Diyarbakır, Kars, Sivas ve birçok ilden buraya hayvan pazarına gelirdi insanlar pazar yok oldu göç arttı. Bu sorunların çözümü için çalışıyoruz insanlarımızın daha huzurlu bir İlçede yaşaması için mücadele veriyoruz. 

2 yıl içerisinde Belediye olarak Terminal Binasını yaptık. İlçe girişinde 1 milyon 500 bin lira maliyetli Düğün Salonumuz yapılıyor. Pazar yerini 800 bin liraya yaptık. Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Toplantı Salonu, sosyal organizasyonlar vb. etkinlikler geniş ferah bir ortamda yapılabilecek. Biz Belediyeyi alırken 13 milyon borç ile aldık. Borcumuzu bitirdik kasada paramız var. Saydığım hizmetleri yaptık. Üniversitemize 2 yeni bölüm kazandırdık. Köse Belediye Başkanımız Turgay Kesler’in girişimleri sonucunda daha güzel, kalıcı, insanımızın refahını artıracak yeni yatırımları ilçemize kazandıracağız. Devlet büyüklerimizin daha fazla desteğini bekliyoruz dedi.  

Çiftçi Selami Babur yağmur yok tarlalar kurudu. Barajlarda su seviyesi düşük sulamaya yetmiyor dedi. Emsal Vural isimli vatandaş ise kuraklık en büyük sorunumuz diye ekledi. 

Haber: Arif AZAK                        

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59