banner333

banner309

Köseliler 'Kervan Yolu'nu İstiyor !

Köseliler, Kelkit-Erzincan yolu yapılmadan ve araçların olmadığı dönemlerde Erzincan'a ulaşımı sağlayan Kervan Yolu'nun yeniden yapılmasını istiyor.

Köse 24.08.2013, 10:16
Köseliler 'Kervan Yolu'nu İstiyor !
banner400
 Köseliler, Kelkit-Erzincan yolu yapılmadan ve araçların olmadığı dönemlerde Erzincan'a ulaşımı sağlayan Kervan Yolu'nun yeniden yapılmasını istiyor.

Tamamlandığında ekonomik ve mesafe açısından büyük avantaj sağlayacak Kervan Yolu’nun unutulmaya yüz tutmuş 
Köse ilçesini yeniden cazip hale getireceğini belirten Gümüşhane ili Köse İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı ve Köse Sağlık Eğitim Vakfı (KÖSEV) Başkan Yardımcısı Tuncay Kesler, “Oldukça ucuz maliyetle tamamlanabilecek Kervan Yolu, uzun vadede hem milli ekonomiye hem de vatandaşa olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.

Kervan Yolu’nun tamamlandığında 
Köse-Erzincan arasının yaklaşık 50 km’ye düşeceğini belirten Kesler, “Şu anda mevcut Gümüşhane-Erzincan mesafesi 150 km. Kervan Yolu tamamlandığında bu mesafe yaklaşık 100 km’ye düşecek. Mesafenin kısalmasının yanı sıra, sürekli heyelan olan ve hatırı sayılır bütçe ayrılan Pöske geçidi ortadan kalkacak. Zaten bugüne kadar Pöske geçidine harcanan paralarla, Kervan Yolu 3-5 defa yapılırdı. Ayrıca son günlerde gündemde sıcaklığını koruyan Acemi Birliği projesinin de Köse’de yapılması düşünülüyor. Bu proje gerçekleşirse, Kervan Yolu’nun önemi daha fazla ortaya çıkacaktır” dedi.

Kesler açıklamasını şöyle sürdürdü:

Yıllardır gerek 
Köse Gümüşhane bağlantı yolunun elverişsizliği, gereksi Pekün yolunun açılması ve akabinde tünel ile güçlendirilmesi Köse’yi bitirme noktasına getirmiştir. Ulaşım olarak bir tünel ile Pekün yolundan daha elverişli hale gelecek bu yolun yapılmaması tüm köselileri üzmektedir. Bu yolun yapılması ile birlikte Erzincan–Gümüşhane-Trabzon yolu daha işler hale geleceği için ekonomik olarak da ilimize ve ilçemize katkı sağlayacaktır. Kürtün Gümüşhane arasında her 15 km’de 150-200 mekrelik onlarca tünel varken, Köse Gümüşhane arasında bir tünelin yapılmaması Köse’ye ve Köselilere haksızlıktır. Kış aylarında ulaşımı rahatlatmanın en güzel şekli bir tünel ile Köse Dağı’nı ortadan kaldırmaktır. Aksi takdirde Köse hayalet şehir olmaktan kurtarılamayacaktır. Gündeme getirdiğimiz bu konu tüm Köse ve Köylerinin ortak talepleridir. Dağları Ferhat gibi delen hükümet inşallah bu haklı talebimizi kulak arkası etmez.     ” dedi.

Kervan Yolu’nun güzergâhı hakkında da bilgi veren 
Gümüşhane ili Köse İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Kesler, güzergâhın Gümüşhane-Köse-Havcuş- Kılıçcı- Sadak-Barduz-Serçeburnu-Vasket şeklinde olacağını belirtti.



Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37