banner333

banner309

07.05.2019, 18:33

Kent Belleği Merkezi Ve Vali Taşbilek

        Arkalarında beyaz duman bırakarak ayrılan Mülki İdare Amirlerimizin belleğimizde yer eden   hizmetlerinden örnekler vererek başlamak istiyorum

       İl  imize atanan Değerli Valilerimiz geride hoş bir seda bırakarak ayrılırken kent kültürüne katkı sağlamayı da ihmal etmediler. Duymadığımız yeni kavramlarla  bizleri buluşturan, ufkumuzu açan   söylem ve deyimleri ile gönlümüzde taht kuran valilerden: Vali Güzeloğlu ,”Sinerji “kavramıyla bizleri tanıştırdı. “Şehrin giriş ve çıkışı önemlidir” diyerek unutulmaya yüz tutmuş bazı  Gümüşhane  konaklarını restore ederek hizmete sunması   en büyük hediyesidir bizlere..

         Gümüş işlemeciliği ve Dölek Gudusu ‘nun hayat bulması   Rahmetli Vali   Dalmaz ın eseridir.. .

          Valı  Enver Salih oğlu . Edebiyat –şiir .ve yürüyüş etkinliklerinin baş aktörü olmuştur.. Ülke kalkınmasının eğitimle mümkün olacağına inanan bu değerli mülki idare  amirin in gündeminde Eğitim , her zaman öncelikli hizmet arasında  yer almıştır. Nitekim orta ve Lise çağ nüfusunun okullaşmasında önemli mesafeler kat etmiş, Lise çağındaki kızların ilçeler  dahil okumalarına önemli ölçüde destek vermiştir. Denilebilir ki liseli olmayan kız kalmamıştır. Konunun takibi içinde bizlere. Kendisine ait olan,” Eğitimin çatısına Bir çivi çakmayan geleceğini rüzgara kaptırır” özlü sözünü  daima hatırlamamızı salık vererek  veda etmiştir.

        Y.Mayda ,  edinilen başarıları yeterli görmeyip daha büyük başarılara  koşmak anlamına gelen ,” Beyazın zıttı yine Beyaz olmalıdır” özlü sözü ile  yetinme duygusunun esiri  olmamazı öğretti bizlere.   Keza “dağlar bizim için engel değil avantajdır” diyerek yılların ihmali olan  “Süleymaniye Kış sporları ve kayak merkezi entegre projesinde yer alan   Canca kalesi yolunun yapılmasını sağlamıştır.

         VAL Vali Yücel Yavuz  Gümüşhane nin kalkınmasının özeti olan “2T+E” formülünde geçen tarımdan sonra ki T yani turizmi çok önemsedi ve dıştaki hemşerilerimizin  turizme katkı sağlayacak yatırımlar yapmaları gerçeğini savundu ,ketum davranlarada ” Başka Çare Yok” deyimini kullandı.  Yerel ürünlerin üretilmesi  hususunda etkili çağrılar yapmış  , özellikle  Süleymaniye mahallesi sakinlerinin evlerinin bahçelerini gelen konuklara açma tavsiyesinde bulunmuştur. Ve bu etkinliğin meyvelerini verdiğini görme bahtiyarlığına erişerek Şehrimizden ayrılmıştır.

        Okay Memiş Valimiz geldiğinin iki ayı dolmamıştı ki 15 temmuz  darbe kalkışımının neden olduü,ğu yaraları sarmak ve olumsuzlukları gidermek için en az bir yılını hebna etti Buha rağmen -  “Asvaltsız köy yolu kalmıyacak” Sözüne sadık kalarak  İL  genelinde 650 km. asvalt  köy yolu  yapmayı başarmıştır.

         Ve Vali Kamuran Taşbilek

         Anlaşılan o ki tüm Valiler Gümüşhane nin kalkınmasına katkı sağlıyacak olan  Turizm konusunda birleşiyorlar... Peki bu iş nasıl olacak

          Bir yazımda Marka kent vurgusunu yaparken  bir kentin ilgi odağı olmasının koşullarının başında  insanları çekebilecek  mekanların olması gerekir demiştim. Bu İgi odağı mekanlar ören yerleri  kent meydanları ,kaleler, müzeler,  yemek ve konaklamak mekanlerı v.b. benzer yerlerdir.

          Henüz Bir yılını doldurmayan Vali Taşbilek için “Yüz gün “ lük hizmet değerlendirmesi yapılabilir mi? Bence hayır. Kanımca  Yüz Gün” lük formül daha çok siyasi makamlar için uydurulan bir formül. Sayın Taşbilek  şu anda geldiği nokta   yüz günlük işleri çoktan aşmış durumda. .

          Sayın Taşbilek, yapılabilirliği olmayan  projeler yerine farkındalık yaratacak yeni projelerin peşinde. .. Özellikle Şehrin Güneye açılan penceresi konumundaki Süleymaniye Mahallesi için  planlanan  yatırımlar son derece heyecan verici. Kış sporları ve kayak merkezi için müeelif ciddi bir firma ıle anlaşma sağlanmış durumda.  Ayni yerde harabe durumdaki Rum u okulunu restore ederek yazımızın başlığından da anlaşılacağı üzere” Kent Belleği Merkezi” olarak projelendirilmiş durumda..

        Kent Belleği yada Hafızası ne anlama geliyor..  Yukarıda değinmiştim .Valilerimizin  bazı deyimleri ile kültürümüze katkı sağladıklarını.. İşte bunlardan biriside şu anki Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek..  Literatürde önceden yer almış olsa da ,Vali Taşbilek ‘ten İl kez Duyduğum, Kent Belleği Merkezi” deyimi üzeride biraz kafa  yordum  Öy le ya !..Bir kentin hafızası o kent için olmazsa olmazıdır. Tıpkı insanlarda olduğü gibi. Bir Vali ‘den böyle önemli bir deyimi ilk kez duymuş olmam bana,” Valimiz Taşbilk ‘le ne kadar övünsek yine azdır”çağrışımını  yaptırdı,.

           Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde “Kent Belleği Merkezleri” olması gayet tabiidir. Oralarda var da  Gümüşhane’de neden olmasın. Bu merkez hayata geçirildiğinde içerisinde. oturma mekanları, sohbet yerleri, çay-kahve servisleri ve en önemlisi okumayı sevenler içinde okuma salonları ve kütüphane yer alacak. Bitmek üzere olan butik  otelin imkanları ile dahada anlamlı hale gelecek olan ,Süleymaniye Kent Belleği Merkezi” bir aksilik olmazsa  Valimiz Sayın Taşbilek’in  gayretleri ile kentimize kazandırılacak en büyük eser olacaktır..

            Bir Mülki idare amiri  için,hizmet atağı ne denli önemli ise halkla ilişkilerde ondan daha çok önemlidir gerçeğinden hareketyle  ,  Valimiz  Sayın Taşbilek Öncelikli olarak Şehit ailelerini gazileri hasta ve düşkünleri , yoksulları ve özel öğrancileri ziyaret ediyor zamanın el verdiği ölçüde de şehrin diğer  dinamıklarını STK larını ve tabiî ki kentte yaşayan tüm  insanlarımızı da ihmal etmiyor.  Ve halka açık 7/24 saat  essına göre birde telefonu olduğunu herkes biliyor.

            Sonuç olarak Şehrimizin kalkınması için Valimiz Sayın Taşbilelk gibi özverili çalşan herkese  minnet borcumuz vardır. Bu uğrda emek sarfedenleri Gümüşhaneli unutmaz yeri geldiğinde de elişden gelen  katkıyı sunmayı da asla esirgemez.

            Ne diyelim . Çalışanların önü kesilmemeli eğer şehrimizi ve insanlarımızı sevıyorsak tüm hizmet alanlarda görev yapanları da  gönülden desteklemeyiliz.

             

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46