banner333

banner309

Minik Muharrem’i İhmal Mi Öldürdü?

Sünnet olmak için gittiği Kelkit Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden 7 yaşındaki Muharrem’in ölüm sebebini adli tıp belirleyecek.

Kelkit 30.06.2021, 10:02 05.07.2021, 16:35
Minik Muharrem’i İhmal Mi Öldürdü?
banner400

Kelkit ilçesinde, sünnet olmak için gittiği Kelkit Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Muharrem Emre Yazıcı’nın ölümünde ihmal olduğu iddia edildi. 7 Yaşındaki Muharrem’in cansız bedeni otopsi için İstanbul’a gönderilirken, ölüm sebebini adli tıp raporu belirleyecek.

Olay geçtiğimiz Cuma günü, Kelkit’te meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, zihinsel engelli çocuğu Muharrem Emre Yazıcı’yı sünnet ettirmek isteyen Şiranlı baba Hicabi Yazıcı, Kelkit Devlet Hastanesi’nden randevu aldı. Hastane tarafından istenen kan tahlilleri ve raporlarında herhangi bir sorun çıkmayan Muharrem Emre Yazıcı’ya Cuma gününe randevu verildi. Randevu günü saat sabah 09:00’da ameliyathaneye alınan zihinsel engelli Muharrem’in saat 12:00’da hayatını kaybettiği haberi doktorlar tarafından babası Hicabi Yazıcı’ya iletildi. Çocuğunun ameliyathaneye giderken hiçbir sorunu olmadığını fakat hastaneden cansız bedeninin çıktığını söyleyen acılı baba, ölümde ihmal olduğunu iddia etti.  7 yaşındaki zihinsel engelli Muharrem Emre Yazıcı’nın cansız bedeni otopsi için İstanbul’a gönderildi. Küçük çocuğun ölümünde ihmal olup olmadığını adli tıp raporu belirleyecek.   

“Çocuğum Sağlam Girdi, Ölü Çıktı”

Sünnet öncesinde çocukları Muharrem Emre Yazıcı’dan istenen bütün tahlillerin normal çıktığını ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyen Baba Hicabi Yazıcı, çocuğunun ihmal sonucunda ölmüş olabileceğini iddia etti. Baba Yazıcı,  “ Çarşamba günü hastaneye gittik, doktorlara çocuğumuzu sünnet ettirmek istediğimizi söyledik. Perşembe günü tahlillerinizi yapın, Cuma günü de ameliyatı yapalım dediler. Perşembe günü tahlilleri yaptılar. Sonuçlara bakıp herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Cuma günü sabah sünnet olabileceğini söylediler. Cuma günü sabah gittik. İlk önce serum taktılar. Şiran’dan Kelkit’e gittik. Beş dakika geçti geçmedi. Bir anda doktorlar koşuşturmaya başladı. Kalp aletlerini odaya götürdüler. Saat 9’da ameliyata girdiler. Saat 12 gibi bize gelip çocuğu kaybettiklerini söylediler.  Ne olduğunu anladım. Adli tıpa gönderileceğini söylediler. Raporlar İstanbul’a gönderildi. Çocuk olduğu için İstanbul’a gönderildiği söylendi. Hiç kimsenin günahını almak istemiyoruz ama çocuğumuz sağlam girdi, ölü çıktı. Sünnet olmadan önce birçok tahlil yapıldı ve herhangi bir sorun yok dendi. Biz narkozun fazla verildiğini düşünüyoruz. Elimizde herhangi bir delil yok. Rapor sonuçlarını bekliyoruz. Bize sebep olarak binde bir görülen bir vaka olduğunu söylediler. Onlar da bizim gibi rapor sonucunu bekliyoruz. Çocuğumuzu bilerek öldürdüklerine inanmıyorum ancak bir ihmal var. Rapor sonucuna göre bizde üstümüze düşüne yapacağız” açıklamasında bulundu. Kaynak:

Kaynak: www.gumuskoza.com.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59