banner333

banner309

Kınalı Keklikler Kampüse Salındı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde üretilen kınalı keklikler Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanının yüksek kesimlerinde doğaya salındı.

Kelkit 27.08.2022, 07:55
Kınalı Keklikler Kampüse Salındı
banner400

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından popülasyonu azalmış veya eskiden görüldüğü bölgede artık görülemeyen türlerin yeniden bu bölgelerde görülmesini sağlamak amacıyla Kelkit ilçesinde kurulu kınalı keklik üretim merkezinden alınan keklikler Bağlarbaşı Mahallesindeki Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanlarının yüksek kesimlerine salındı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü İlbeyi Aydın’ın katılımıyla 100 kınalı keklik üniversite kampüsü içerisinden doğaya salındı.

“Doğaya Kanatlı Salınması ve Rehabilitasyon Projesi” hakkında bilgi veren DKMP Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, “Doğal yaşam alanlarında popülasyonu azalmış ya da artık bulunamayan hayvanları koruma amacıyla geliştirilen proje kapsamında, üretim istasyonlarında üretilen sülün ve keklikler doğal yaşam alanlarına bırakılarak türün devamlılığını sağlamak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Gümüşhane Üniversitesi’nin yüksek kesimlerinden yüz adet kınalı kekliği doğa ile yeniden buluşturduk” dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise doğanın ve dolayısıyla insan yaşamının devamlılığının sağlanabilmesinin ancak besin zincirinin her bir halkasının korunması yoluyla mümkün olabileceğine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: “Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yürütülen bir türü koruma ve türün devamlılığını sağlama açısından gerçekleştirilen projeyi oldukça kıymetli buluyorum. Canlı türlerinin korunması ve devamlılığının sağlanması hususunda kurumlar tarafından gerekli önlemler alınmış olsa da vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. İçinde yaşadığımız coğrafyayı korumak ve geleceğe taşımanın yalnızca sınırlarımızı korumaktan ibaret olmadığının bilincinde olarak coğrafyamızda bulunan her bir canlıya da aynı hassasiyeti göstermemiz gerekmektedir. Geçtiğimiz hafta Üniversitemiz kampüsünden ‘Kızıl Şahin’i, bu hafta ise keklikleri doğa ile buluşturduk. Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi olarak şehrimizin doğasını korumaya yönelik üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gümüşhane İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın olmak üzere, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Geçtiğimiz günlerde yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan Kızıl Şahin iki haftalık tedavi sürecinin ardından Gümüşhane Üniversitesinde yine Rektör Zeybek ve DKMP Şube Müdürü İlbeyi Aydın tarafından doğaya salınmıştı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46