banner333

banner309

Kelkit’te Kapı Numaraları Yenileniyor

Kelkit Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında ilçedeki mahallelerin levhalama çalışmaları devam ediyor.

Kelkit 04.03.2022, 10:01
Kelkit’te Kapı Numaraları Yenileniyor
banner400

Kelkit Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında ilçedeki mahallelerin levhalama çalışmaları devam ediyor.. NVİ tarafından yapılan adres güncellemeleri ışığında levha montaj çalışmalarına yön veren Kelkit Belediyesi ilçe genelinde levhalama yapacak.

Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Kelkit Belediyesi olarak şu ana kadar elimizde adreslerle ilgili sözel bilgiler vardı. Sözel adres verilerini konumsal veri haline dönüştürdük. Levhalama sürecimizi an itibariyle başlattık.

Mekansal Adres Kayıt Sistemi projesi kapsamında, ilçemizde ev ve iş yeri numaraları yenileme ve montaj çalışmalarını başlattık. Yakın zamanda ihalesini gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında Belediyemizce yaptırılmış olan numarataj plakaları sahada uygulanmaya başladı. Artık adreslerle ilgili kişi ve bina uyumsuzluğu gibi uyumsuzlukları bütünüyle ortadan kalkıyor. Çok doğru adresleri oluşturmak için çalışıyoruz. Bu proje ile Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) olan eksiklikler de büyük oranda giderilmiş olacak. Vatandaşlarımızın numarataj konusunda bazı şikâyetleri oluyordu. Bu şikâyetler de bu proje ile birlikte ortadan kaldırılmış olacak” dedi..

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09