banner333

banner309

Kelkit’te İlk Yardım Eğitimi Verildi

Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, acil durumlara karşı hazırlıklı olmak için Kelkit İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine hem teorik hem de uygulamalı ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı.

Kelkit 30.12.2021, 16:42 30.12.2021, 16:43
Kelkit’te İlk Yardım Eğitimi Verildi
banner400

Acil durumlara karşı hazırlıklı olmak için amacıyla düzenlenen ilk yardım kursu eğitimi, ilçe halkının katılımları ile Kelkit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.


Üniversitemiz Kelkit SHMYO Öğr. Gör. Yunus Emre Akan tarafından yürütülen eğitimlerin ardından yapılan sınavda, başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk yardım kurs bitirme belgeleri verildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kelkit SHMYO Müdürü Doç. Dr. Canan Sancar Özkök şunları söyledi: “Kursiyerlere genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım konularını içerek bilgiler aktarıldı. Acil durumlara karşı bu eğitim önemli ve hayat kurtarıcıdır.”


Eğitimlerin büyük önem taşıdığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ilkyardım konusunda gereken farkındalığa dikkat çekilmesi adına söz konusu eğitimlerin ciddiyetine vurgu yaptı. Rektörümüz ayrıca “Ülkemizde meydana gelen kazalarda veya yaralanmalı durumlarda yapılacak ilkyardım ve küçük müdahaleler, hayat kurtarıcı olabilmektedir. Tabi bu ilkyardımları yapabilmek için de eğitim almak önemlidir. Üniversitemiz Kelkit SHMYO ve Kelkit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimlere tüm Kelkit halkımızın katılım göstermesi bizleri onurlandırdı. Devam edecek olan eğitimlere bundan sonra da katılımların sağlanması, ilgili konuda bir bilinç oluşması bakımından önemlidir. Eğitimlerin verilmesi hususunda emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11