banner333

banner309

Teknoloji Ve Yetenek Atölyeleri (Teyap) Projesi Eğitici Eğitimleri Başladı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) tarafından desteklenen Teknoloji ve Yetenek Atölyeleri Projesi (TEYAP) eğitici eğitimleri ilimizde başladı.

Eğitim 30.12.2021, 16:46
Teknoloji Ve Yetenek Atölyeleri (Teyap) Projesi Eğitici Eğitimleri Başladı
banner400

Teknoloji ve Yetenek Atölyeleri Projesi (TEYAP) ile Türk Milli Eğitim sisteminin amaçlarından olan; “nitelikli insan gücü yetiştirmek” düşüncesi doğrultusunda, değişen ve gelişen dünyanın sahip olduğu tüm olanakların kullanılması ve bu sayede yeni gelişimleri ortaya koyacak zihinlerin gelişmesine destek olunması ve Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında milli kalkınma hamlesine katkıda bulunacak öğrencilerin yetiştirilerek bu alanlardaki gelişme ivmesinin arttırılması hedeflenmektedir.

Bu proje kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) koordinatörlüğünde yürütülen Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortak olduğu proje de 6 ilde toplam 17 farklı okulda kurulan atölyeler ilimizde Dumlupınar İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ek binasında kurulmuştur.

Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen çevrim içi eğitimlerin akabinde yüz yüze eğitimlere başlandı. Merkez ve ilçelerden öğretmenlerimizin katılımıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi Tayfun Bekar ve Öğretim Gör Emrecan Bingöl eğitmenliğinde gerçekleşen eğitim 27 -31 Aralık 2021 tarihleri arasında 5 gün süresince devam edecek. Öğretmenlerimiz 3 Boyutlu tasarım ve üretim, Blok tabanlı robotik programlama ve proje tabanlı robotik ve programlama konularında eğitim alacak.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11