banner333

banner309

Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Açıklama

Kelkit Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Bilgin, Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin Antalya’da düzenlediği olduğu İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısına katıldı.

Kelkit 05.01.2013, 13:01
Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Açıklama
banner400
Kelkit Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Bilgin, Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin Antalya’da düzenlediği olduğu İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısına katıldı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  ve Genel Merkez yöneticileriyle istişarelerde bulunduğunu ifade eden İlçe Temsilcisi Abdullah Bilgin gündeme dair basın açıklaması yaptı.

Bilgin, merkezdeki okul ziyaretlerine devam ettiklerini 2. yarıyılın başlaması ile birlikte belde ve köy okullarındaki ziyaretlerini tamamlayacaklarını belirterek, yaptıkları okul ziyaretlerinde üyelerinin ve eğitim camiasının taleplerini ve sorunlarını dinlediklerini ifade etti.

Bir sendikanın eğitimcilere para cüzdanı dağıtmasının eğitimcilerin kalplerini kırdığını kaydeden Bilgin, “Böylesine ekonomik başarısızlıkla tamamlanmış toplu sözleşme sürecindeki görüşmelerin olduğu bir dönemde para cüzdanı dağıtımının ne amaçla yapıldığına akıl-sır erdiremedik. PTT önlerinde maaş bordrosu yakanların, sözde öğretmenlerimize ekonomik haklar talep edenlerin, bu davranışlarını bir hezeyan yansıması aynı zamanda yeni yıla girerken gerçekleştirilen bir acı sürpriz olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Bilgin, eğitim camiasını rahatsız eden görevlendirmelerle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye gerçeğini gördükleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. En sonunda Eğitim Bir Sen camiası da görevlendirmelerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Yalnız ilimiz genelinde görevlendirme olarak çalışanların hangi sendika üyesi ağırlıklı olduğuna dair istatistikleri ellerine aldıklarında acı gerçeği göreceklerdir. Bu nedenle Eğitim Bir Sen camiasından il genelindeki tüm görevlendirmeler ve görevlendirilenlerin hangi sendika mensubu olduklarını mutlaka eğitim camiası ve kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz. Biz ilimiz genelinde yapılan tüm görevlendirmelerden okul yöneticiliğinden tutunda Milli Eğitim Yöneticiliklerine kadar hepsinden rahatsız olduğumuzu yüksek sesle haykırıyoruz. Fakat meslek hayatında görevlendirmeyle yöneticilik yapmış olanların açıklamalarını ise kısa süreli hafıza kaybı diye değerlendirdiğimizin de bilinmesini istiyoruz. Türk Eğitim Sen Kelkit Temsilciliği olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında konuşmaya devam edeceğiz.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11