banner333

banner309

Kelkit'teki sulama barajını incelediler

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve milletvekili Cihan Pektaş beraberindekilerle Kelkit ilçemizde yapımı devam eden sulama barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Kelkit 24.08.2016, 13:06 24.08.2016, 13:10
Kelkit'teki sulama barajını incelediler
banner400
İlk olarak, Söğütlü Beldesi’nde yapımı devam eden Gültepe Sulama Göleti’ni inceleyen heyet, daha sonra Aksöğüt Köyü’ne uğrayarak, geçtiğimiz günlerde vefat eden, köy sakinlerinden Mustafa Petek’in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
Ardından Sadak Barajı Sulama Şantiyesi’ni ziyaret eden heyet, 2018 yılının mart ayında tamamlanması planlanan ve tamamlandığında Kelkit’te 7098 hektarlık tarım arazisini suyla buluşturacak olan proje hakkında şantiye şefi Selim Kıran’dan bilgi aldı. Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde yapımı devam eden sulama göleti inşaatları tamamlandığında, bölgenin tarım arazilerinin %95’inin suyla buluşacağını ve bunun da bölgemizi organik anlamında ülkemizin en önemli merkezlerinden biri durumuna getireceğini belirtti.

Daha sonra Deredolu Göleti’nde de incelemede bulunan heyet, Deredolu Köyü’nde vefat eden Fadime Kılıç ve Yukarı Özlüce Köyü’nde vefat eden Ayşe Korkmaz’ın ailelerine de taziye ziyaretinde bulunduktan sonra, Yukarı Özlüce, Ağıl ve Örenbel göletlerinde de tüm hızıyla devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmaların son durumu hakkında şantiye şeflerinden bilgi aldı.

Okay Memiş ve Cihan Pektaş'ın yanı sıra ziyarete Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Murat Özdemir, DSİ Şube Müdürü Ümit Yayla, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Yusuf Aydın ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09