banner333

banner309

Kelkit'te Yağmur Duası Yapıldı

Kelkit ilçesinde, bu sene yaşanan kuraklık çiftçileri mağdur etti.

Kelkit 25.05.2021, 21:29 26.05.2021, 21:32
Kelkit'te Yağmur Duası Yapıldı
banner400

Ekinlerini sulamayan çiftçiler ürünlerinin tarlada kaldığını söyleyerek, yağmur duasına çıktı. 81 yaşındaki Mehmet Meral de seferberlik dönemlerinden bu yana ilk defa böyle bir kuraklık gördüğünü söyledi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Karaçayır Mahallesi’nde çiftçiler yağmur duasına çıktı. Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın ve il protokolünün de katıldığı etkinlikte, yağmur duası edildi. Bu sene en kurak yıllarını geçiren Gümüşhane ve ilçelerinde yağışın az olması nedeniyle su kaynaklarında su seviyesi azalırken, çiftçiler de mağdur oldu. Ekinleri tarlada yanan ve kuruyan çiftçiler, eğer bu kuraklık bitmezse Gümüşhane’nin ve bölgenin tarım açısından en önemli ilçelerinden birisi olan Kelkit’te ürün yetiştirilemeyeceğini söyledi.

‘’Çiftçimiz Çok Mağdur’’

Bu sene içerisinde kar ve yağmurun yağmadığını söyleyen Karaçayır Mahalle Muhtarı Bilal Gündüz, kuraklık nedeniyle kaynak sularının bittiğini ve hayvanların bile içecek suyunun kalmadığını söyledi. Muhtar Gündüz,  ‘’ Yağmur yağmadığı için kuraklık olmadığı için yağmur duasına çıktık. Şu anda protokol de burada. Bu sene ne yağmur yağdı ne kar yağdı çiftçimiz çok mağdur. Şu anda kuraklık nedeniyle bütün ekinlerimiz bitme noktasına geldi, kaynak suları bitti, hayvanların içecek suyu kalmadı. Yağmur duasına çıktık, hocalarımız burada. Pancar bitmedi, mısır bitmedi hiçbir şey kalmadı, yağmuru bekliyoruz. Ben 64 yaşındayım bu zamana kadar hiç böyle bir kuraklık görmedim’’ dedi.

‘’Eğer Yağmur Yağmazsa Tarım Açısından Sonuçlar Vahim Olur’’

Uzun yıllardır tarımla ilgilendiğini söyleyen Kelkitli Mustafa Kılıç, yağmur yağmazsa sonuçların çok vahim olacağını söyledi. Kılıç,  ‘’ Ben arpa buğday ve mısır ekiyorum. Bu sene kuraklık çok, ektiğimiz mahsüller hep kurudu. Verim alamıyoruz. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık, ilk defa görüyorum inşallah Allah bize yağmur verir. Yağmur duası ile birlikte temennimiz yağmurun yağması. Kelkit tarım açısından çok önemli bir bölgede yer alıyor, burada ekin olmayınca çevre iller de mağduriyet yaşıyor. Eğer yağmur yağmazsa tarım açısından sonuçları vahim olur’’ diye konuştu.

‘’Seferberlik Zamanından Bu Yana Böyle Bir Kuraklık Görmedik’’

Eskiden çiftçilik yapan ve 81 yaşında olması nedeniyle artık işi oğullarına devrettiğini söyleyen Mehmet Meral, Kelkit’te seferberlik döneminden bu yana böyle bir kuraklık görmediğini söyledi. Meral, ‘’ Ben daha önce böyle bir kuraklık görmedim, seferberlik zamanında en son böyle bir kuraklık gördük. Burada arpa mısır ekiliyor ama bu sene kıtlık çok, sıkıntı çok. Devlet eğer bir çaresini bulursa da bu sorun çözülür, onun dışında yapabileceğimiz tek şey yağmur duası. Eğer yağmazsa da ekin biçilmez burada’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberkelkit.com

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48