banner333

banner309

Kelkit Belediyesi Olayı Yalanladı

Kelkit ilçesinde bulunan belediyeye ait hayvan barınağında, hayvanların aç kalmasından dolayı birbirini yediği iddiasıyla kaydedilen görüntüler şok etkisi yarattı. Konuyla ilgili yetkililer tarafından inceleme başlatılırken, Kelkit Belediyesi yaptığı yazılı açıklama ile olayı yalanladı.

Kelkit 26.08.2021, 08:46
Kelkit Belediyesi Olayı Yalanladı
banner400

Kelkit ilçesinde,  geçtiğimiz Pazar günü çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kimliği belli olmayan bir vatandaş, Kelkit Cumhuriyet Mahallesi’nde Kelkit Belediyesi’ne ait olan bir barınakta, aç kalan köpeklerin yavru köpekleri yediğini iddia ettiği bir video çekti. Videoda şahıs tarafından, “Kelkit halkı bugün 3’üncü günüm. Küçük yavruları köpekler parçalamış yiyorlar. Eğer vicdanınız varsa yardım edin.  Burada bir dram yaşanıyor, hani diyorsunuz ya bereket yok. İşte bu yüzden Allah’ım Kelkit’i cezalandırıyor.  Kelkit Belediye Başkanı sen de bunu gör, duy. Her gün 2-3 köpeği öldürüp yiyorlar. Anne köpekler, diğer anne köpeğin yavrularını yiyorlar. Dün 2 tane gözümün önünde yediler, çekemedim. Yetkililer buna bir an önce dur desin.  Hayvanseverler lütfen sesinizi çıkartın” ifadeleri kullanıldı.

Çekilen videonun sosyal medyada yayılmasıyla birlikte hayvanseverler konu ile ilgili tepkilerini dile getirirken, sosyal medyada sıkça paylaşılan video ile harekete geçen yetkililer konunun araştırılması için çalışma başlattı.
Öte yandan edinilen bilgiye göre, Kelkit Belediyesi’ne ait mevcut barınağın geçici olduğu öğrenilirken, ruhsatsız olduğu iddia edildi.

‘Bu Kadar Hayvanı Toplarsanız Böyle Vahşetler Yaşanır’

Videoyu çeken şahsın kendileriyle iletişim kurduğunu söyleyen Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “ Konfederasyonumuza gelen video neticesinde bu olaydan haberdar olduk ve gerekli incelemeleri gerçekleştirdik. Video Pazar günü Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi belediye bakım evinde çekilmiş. Hayvanlar aç bırakıldığı için büyük köpekler küçük yavruları yiyor. Şahıs bunu bizzat kendisi çekiyor. Burada bu hayvanlar toplanıp kısırlaştırma yapılmıyorsa kanuna aykırı. Bu kadar hayvanı toplarsanız böyle vahşetler yaşanır. Konuyu şahsın belediye başkanıyla görüşmesi neticesinde, konunun takip edemediğini ve konuyla ilgileneceğini söylüyor. Bu olay maalesef Kelkit’te değil çoğu yerde yaşanıyor. Videoyu çeken şahıs başkanla görüşmüş, üzüldüğünü ve konuyla ilgili çalışma başlattığını söylemiş. Şahıs 30 gündür o hayvanları besliyor ve en sonunda tahammül ediyor ve bu videoyu çekiyor” dedi.

Kelkit Belediyesi Olayı Yalanladı

Sosyal medyada sıkça paylaşılan video ve iddialarla ilgili Kelkit Belediyesi’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Kelkit Belediyesi geçici Hayvan Barınağı 5 bölüm halinde tamamen hayvanların rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için tarafımızca inşa edilmiştir. Hayvan barınağında yavru köpekler erkek köpekler, dişi köpekler, genç köpekler ve yeni yavrulamış köpekler sınıflandırılarak her türlü bakım, yemek, aşılaması büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Hayvan barınağı tamamen halka açık bir şekilde düzenlenmiştir. Bu yıl itibariyle 100’ün üzerinde köpek sahiplendirilmiştir. Hayvan barınağımız köpeklerin sürekli barınakta kalacağı şekilde hizmet vermemektedir. Köpekler rehabilite edildikten, kısırlaştırıldıktan ve her türlü bakımları yapıldıktan sonra tekrar ait oldukları yere bırakılmaktadırlar. Tüm köpekler mama ile beslenirken erkek ve yavrulu köpekler mezbahanemizdeki sakatatlarlada beslenmektedirler. Bahse konu herhangi bir köpeğin bir diğerini yemesiyle değil sakatat yerken yapılan bir çekimdir. Tamamen kendi imkanlarımızla böylesine geliştirmeye müsait bir barınağın provaka etmek üzücü bir hadisedir. Konu her yönüyle araştırılmakta. Sokak hayvanları can dostları bizler için her geçen gün daha önemli bir hal almaktadır. Zira bizler biliyoruz ki bu hayvanlar Allah’ın dilsiz kullarıdır ve bize emanettir. Bizlerde bu emanete gözümüz gibi bakmaktayız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39