banner333

banner309

Muzaffer Demirhan İsmi Ölümsüzleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi, Türk ve dünya kayak sporunun efsane ismi “Dağların delisi” lakaplı Gümüşhaneli Muzaffer Demirhan’ın adını spor salonuna vererek ahde vefasını gösterdi.

Gümüşhane Üniversitesi 26.08.2021, 19:07
Muzaffer Demirhan İsmi Ölümsüzleştirildi
banner400

Gümüşhane’de ‘Dağların delisi’ lakaplı merhum kayakçı Muzaffer Demirhan’ın adı ilk kez bir kamu binasına verildi. Gümüşhane Üniversitesindeki spor salonuna Muzaffer Demirhan Spor Salonu ismi verilerek tabelası asıldı.

Gümüşhane’de 12 yaşında başladığı kayak sporu ile 21 yıl aralıksız Türkiye Şampiyonu olan, 119 kez milli formayı giyerek Türk spor tarihinde kırılması zor bir rekora imza atan, kış olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden, çok sayıda kayakçı yetiştiren Muzaffer Demirhan’ın adı Gümüşhane’de hiçbir kamu binasına verilmemişti.

Yalnızca Zigana dağındaki Gümüş Kayak Kayak Merkezindeki piste adı verilen merkeze bağlı Yayladere köyünden olan Demirhan’ın adı Gümüşhane Üniversitesinde ölümsüzleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi senatosu tarafından alınan kararı geçtiğimiz Nisan ayında kutlanan 45. Turizm Haftası kapsamında Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Türk Kayak Tarihinin Unutulmaz İsmi: Dağların Delisi Muzaffer Demirhan” konulu çevrimiçi söyleşide açıklayan Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Türk kayak tarihimizin efsanevi ismi Muzaffer Demirhan oldu. Muzaffer Demirhan’ın yaşadığı dönemi ve başarılı olmak için ne tür zorluklar çektiğini bizzat oğlu Milli Kayakçı Göksay Demirhan’ın kendisinden dinledik. Gerek ülkemize ve gerekse de ilimize çok önemli katkılarda bulunan değerli şahsiyetlerinin isimlerinin yaşatılması gerekiyor. Gümüşhane Üniversitesi olarak da Gümüşhane ilimizde yaşamış birbirinden değerli örnek şahsiyetlerin isimlerini üniversitemizdeki kongre salonları, kütüphane, spor salonu ve laboratuvarlara vererek yaşatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize ilham kaynağı olacağına inandığımız o isimlerden bir tanesi de Muzaffer Demirhan’dır. Üniversitemiz Senato kararıyla birlikte kendisinin ismini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’nda bulunan spor salonumuza, ‘Muzaffer Demirhan Spor Salonu’ olarak vermeyi uygun gördük” ifadelerini kullanmıştı.

Senato kararı ve Rektör Zeybek’in açıklamalarının ardından Gümüşhane Üniversitesinin Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan ana kampüsündeki spor salonuna Muzaffer Demirhan Spor Salonu adı verildi ve tabelası asıldı.

Gümüşhane spor camiasının önde gelen isimlerinden Necati Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Gümüşhaneli bir spor adamı olarak; kayak branşına emeği geçen ve bu şehirde kayak sporunun başlangıç çizgisi olarak kabul edilen iskici Muzaffer Demirhan'nın isminin üniversite spor salonuna verilmesinden dolayı, Başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere, üniversite senatosuna, BESYO müdür ve yönetimine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00