banner333

banner309

Sabri Varan Suriye’de Gümüşhane mahallesi kuruyor

Gümüşhaneli iş insanı Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’a ait APLUS firması Suriye’in İdlib bölgesinde Bayır-Bucak Türkmenleri için 450 briket evden oluşan bir mahalle kuruyor.

İş Dünyası 25.10.2022, 14:55
Sabri Varan Suriye’de Gümüşhane mahallesi kuruyor
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100.000 Briket Ev” kampanyasıyla startını verdiği Suriye’nin İdlib bölgesinde “GÜMÜŞHANEVΔ adının verileceği 450 hanelik mahalleyi Gümüşhaneli iş insanı ve 22.Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’a ait şirket kuracak.

Bayır-Bucak Türkmenleri’nin de yaşadığı bölgede şu ana kadar 70 bin ev tamamlanma aşamasına geldi. Bu aşamada hemşerimiz Sabri Varan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD yetkilileri ile konutların yapımı protokolünü imzaladı.

Finansmanı Sabri Varan ve eşinin şirketi tarafından karşılanacak olan evler AFAD koordinasyonu ile yapımına başlanırken, büyük İslam Alim Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî’nin adına izafeten “GÜMÜŞHANEVÎ MAHALLESİ” adını alacak.

Yapılacak yerleşim yerinde mahallenin sokaklarına da protokol gereği Gümüşhane’nin ilçeleri olan Torul, Şiran, Kelkit, Köse ve Kürtün’ün adları, mahalle meydanına ise Gümüşhane Meydanı adı verilecek.

“Yılbaşından önce konutların bitirilip teslim edilmesi planlanıyor”

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhaneli iş insanı ve 22. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan şunları söyledi: “Bağış tutarı 10 milyon TL’yi bulan bu hayırlı işimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve AFAD yetkilileriyle imzalanan protokolle son aşamaya getirdik. Yapacağımız 450 konutta soydaşlarımız Bayır-Bucak Türkmenleri ikamet edecek. Yılbaşından önce konutların bitirilip teslim edilmesi planlanıyor. Konut inşaatlarının yapılmasına bir ay önce başlandı. Bu konuda Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in de ilgi ve emekleri var. Ben bu konuda bizi yönlendiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e teşekkür ediyorum. Konutlarla oluşacak Gümüşhanevî mahallemizin açılış törenine nasip olursa Valimiz Sayın Taşbilek’i, Belediye Başkanımız Sayın Çimen’i ve Gümüşhane basınımızın değerli temsilcilerini de davet edip götüreceğiz. Konutlar şimdiden soydaşlarımız Bayır - Bucak Türkmenlerine hayırlı olsun.”

Yorumlar (1)
Sinan Cengiz 2 yıl önce
İllada yardım yapacaksa gitsin Gümüşhanespora yardım etsin takımın hali hal değil.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49