banner333

banner309

GÜSİAD: Devlet Yerlileştirsin, Biz Yerelleştirelim

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Sultanbeyli’de ramazanın son günü  geleneksel iftar programında GÜSİAD Yönetim Kurlu üyesi Avukat Yunus Akçay'ın ev sahipliğinde üyeleriyle bir araya geldi. Oldukça yoğun bir katılımın sağlandığı programda siyasi partiler, stk  temsilcileri ve iş dünyası bir araya geldi. 

İş Dünyası 07.06.2019, 01:22 08.06.2019, 11:49
GÜSİAD: Devlet Yerlileştirsin, Biz Yerelleştirelim
banner400

Programın açılışında GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD’ın son bir yılda gerçekleştirdiği faaliyetler ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. Başkan Yalçın’ın konuşmasından satırbaşları şöyle oldu;

GÜMÜŞHANELİ AKADEMİSYENLER, HUKUKÇULAR, HEKİMLERİ TOPLADIK 

Günümüz iş dünyası işlem hacmini artırmak, daha kaliteli ürün ve hizmet üretmek, en önemlisi ihracat odaklı iş planları kurmak zorundadır. Buna destek sağlayacak ürün teknolojileri ve yönetim sistemleri uzmanları akademisyenleri,  iş dünyası ile buluşturmak istedik. Girişimci fikirleri güçlendirmek, iş dünyasında nitelikli fikirleri harekete geçirecek dinamikleri etkilemek istedik. Gümüşhaneli Akadmisyenler Platformunu Işık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemal Işık başkanlığında kurup, Ocak ayında bir araya geldik.  50 yi aşkın bilim insanıyla iş dünyasını buluşturduk. İlk görüşmede çalışma biçimlerimizi değerlendirdik, bundan sonra da çok daha verimli programlarla bir araya geleceğiz.
Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği programları yaptık.GÜ Vakfının kurulum sürecinde Rektörümüz Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek ve heyeti ile çalışmalar yaptık, Güsiad üyelerimizle maddi manevi destekler sağladık, hedefimiz üniversite vakfımıza sürdürülebilir finansal kaynaklar sağlayarak marka bir Üniversite vizyonuna destek olmaktır. 
Medikal sektöre iş yapan üretim yapan firmalarımız var. Kurucu üyelerimizden hekimler var. Gümüşhane’li hekimlerimizi bir araya getirdik. İş dünyası ile Sağlık Sektörünün işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Platform Başkanımız Prof.Dr.Özkan Ateş başkanlığında nitelikli etkinliklermiz devam edecektir. 
İş dünyasının, , patent, marka, tasarım gibi fikri mülkiyet haklarının yanında Türk Ticaret Kanunun iş dünyasındaki hukuksal yükümlülüklerinde hukukçularımıza ihtiyaç vardı.Bundan hareketle, Gümüşhaneli Hukukçuar Platformunu kurup Av.Süleyman Aydın başkanlığında bir araya geldik. Oldukça verimli bir toplantı olmuştur.  150 civarında avukat, hakim, savcı hemşerimizin envanterini oluşturduk. Üye firmalarımızla hukukçularımızın işbirliklerini değerlendirdik. 

GENÇ GÜSİAD’I KURDUK 

Genç Güsiad’ımızı oluşturduk.  Yener Beyaz arkadaşımız başkanlığında 20 kişilik genç grubumuz oluştu. Şimdiye kadar muhtelif başlıklardaki etkinliklerde bir araya geldik. Kendilerini Güsiad’ımızın gelecekleri olarak tarif ediyoruz. 

GÜNÖP ÖĞRENCİ TOPLULUĞUMUZA DESTEK VERİYORUZ

Her yıl 250 civarında Gümüşhaneli üniversite öğrencimizi muhtelif programlarda bir araya getiriyoruz. Üniveristeli gençlerimiz , bizim geleceğimiz. Onlara etkinlik destekleri, staj destekleri, iş desteği sağlıyor, klavuzluk yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 20 kişilik bir Solid Works Eğitim programını YTÜ ile orta gerçekleştirip, sertifikalarını takdim ettik. Yılda ortalama 200 hemşeri öğrencimize burs veriyoruz.

TEMSİLCİLİKLERİMİZİ OLUŞTURUYORUZ 

GÜSİAD’ın  Türkiye genelinde hemşerilerimizin yoğun yaşadıkları yerlerde Kocaeli, Bursa, Samsun, İzmir, Konya, Çanakkale, Antalya gibi illerimizde temsilciliklerimizi oluşturmaya ve güncelleştirmeye başladık. Süreç tamamlandığında Türkiye genelinde Gümüşhaneli İş Dünyasını daha büyük bir envanter ile buluşturmuş olacağız. 

2018-2019 YILINI ENERJİ YILI İLAN ETTİK 

Gümüşhahe Mühendis ve Mimarlar Platdırmu (GÜMÜP) ile birlikte 4 programımızı Enerji konulu yaptık. Rüzgar, Güneş Enerjisi, Enerji Yatırımları, Enerji Yönetimi ve Akıllı Bina Sistemleri konularını işledik. Konusunun uzman Türkiye’nin en büyük yatırımcılarını, EPDK yetkililerini, bilim insanlarını bir araya getirdik. Enerji yatırımcılarımızın sayılarını artırmaya dönük programlar yaptık. Halen Türkiye’nin güneş enerjisi yatırımlarında iyi seviyede olan üyelerimiz var. Türkiye’nin dış ticaret açığındaki en büyük kamburu olan enerji konusunun peşini bırakmayacağız. İnşaat sektörümüzün büyük oyuncuları  başta olmak üzere hangi alana yatırım yapmalıyız?, diyen yatırıcılarımızı fırsat yatırım sektörü olan enerji alanına yönlendiriyoruz. 

GÜMÜŞHANE’YE İŞ İNSANLARIMIZIN SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ 

Gümüşhane’nin en eski ve ulusal markalarından Gümüşsu’unun yeniden açılışı  hepimizi sevindirmiştir. Bu konuda gayret eden Gümüşhane Belediye Başkanımız Sn.Ercan Çimen’e özellikle teşekkür ediyoruz. Gümüşhane’ye mal olmuş bu markanın daha da gelişimi için hep birlikte destek vermemiz gerekiyor. 
Turizme destek vermeliyiz. Artabel Milli Parkına yatırım desteği gerekiyor, tamamlanmayan yolları var, tesis desteği vermemiz gerekiyor. Abdal Musa Tepesinin güzergahı olan Musalla Deresinin geçiş koridorunu daha da canlandırmamız gerekiyor. 
Havaalanı yatırımı devam ediyor, şehrimizin havaalanına hazır olması için neler yapmamız gerektiğini tartışmalıyız. 
Arkadaşlarımızla görüştük, Gümüşhane’de hazır çalışan bir metal  atölyesine destek vererek bisiklet üretebiliriz. Ülke olarak üretime destek vermemiz gerekiyor. Belli başlıklarda küçük atölyelerde katmadeğeri yüksek ürünler yapmayı tartışabiliriz, son notumuz şudur ülkemizin ekonomisini güçlü kılmak için yerel yetenklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. “Devlet, endüstriyel yeteneklerimizi  üretimi yerlileştirme gayretinde biz de, yerelleştirme gayretinde olalım” dedi. 

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, ilçede seçildiği tarihten beri belediye olarak şehir plancılığı konusunda profösyonel çalışmalar yaptıklarını, konusunda  uzman ve güçlü ekiplerle çalıştıklarını, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini ifade ettiklerini ifade etti. Erzincanda doğmuş olmasına rağmen, büyük dedelerinin Çimen Dağı eteklerindeki köylerden geldiklerini, ve soy büyüklerinin aslen Gümüşhaneli olduğunu, halen Kelkit’te çok akrabalarının bulunduğunu ifade ederek, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hemşerilerim bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar, dedi.  Başkan Keskinin konuşmasını müteakip, kendilerine Güsiad tarafından 3. dönemdir seçilmesinden dolayı hemşerileri adına takdir pilaketi Güsiad Başkanı Yüksel Yaçın tarafından takdim edildi. 
Programda Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, ülke için birlik beraberliğe ve iş dünyasının daha da gayret etmesi gerektiğini ifade ederek, milletvekilleri olarak bizler de gereken her türlü destek için hazırız, dedi. 
İstanbul Milletvekili hemşeri Av.Turan Aydoğan, Güsiad’ın ilimizin, İstanbulun ve ülkemizin  gelişimini tetikleyecek üretim ve hizmet sektöründe büyük tecrübeleri olan firmalar olduğunu ve böylesi bir kurumun Gümüşhane’miz için güçlü bir değer olduğunu ifade etti. Ben de 10 yılı aşkındır üyesi olduğum Güsiad’ın bu yönüyle beklentilerimizi karşılaması adına hepimizin sağlayacaı destek ile az  önce de ifade edildiği gibi ilimizin markalaşmasında önemli katkıları olacaktır, dedi. 
Sonrasında sırasıyla, GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci dilek ve temennilerini paylaştılar.  
Program sonunda, iftar programının ikramını sağlayan Av.Yunus Akçay’a Başkan Yüksel Yalçın tarafından teşekkür pilaketi takdim edildi. 
Programa, Gümüşhane eski valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Eski Emniyet Müdürü Ali Tom, Gümüp Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Gümüşhaneli Hekimler Platformu YK Üyesi Erdal Erdoğdu, Güsiad Gümüşhane Şubesi Başkan Yardımcısı Bayram Canlı, Güsiad Çanakkale Temsilcisi Ender Baş, İstanbul Ticaret Odası Komite Üyeleri Soner Keleş ve Turay Kesler, Güdef Bünyesindeki İl, İlçe  Şidef Bünyesindeki Köy Dernek Başkanları, Sultanbeyli Şoförler Odası Başkanı Sefa Polat,Gümüşvadisi Grubu, Sultanbeyli Esnaflar Odası Başkanı Şenol Ata, Kastob YK Üyesi Sn.Tahsin Söğüt, Siyasi parti temsilcileri katıldılar. 
  
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38