banner333

banner309

Gümüşhane’de okullara 347 kişilik istihdam

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) 347 kişilik istihdam sağlayacak

İş Dünyası 16.09.2019, 00:30
Gümüşhane’de okullara 347 kişilik istihdam
banner400

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Kaya, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 9 ay süreli 347 kişilik ödenek sağlandığını, programa müracaatların bugün başladığını ve 20 Eylül’de sona ereceğini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen çalışmak isteyen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünde uygulanmak üzere Bakım Onarım, Temizlik konulu ve Güvenlik alanında 9 ay süreyle Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 300’ü temizlik alanında, 47’si güvenlik olmak üzere 347 kişilik ödenek tahsis edildiğini söyledi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim dönemi için planlanan Toplum Yararına Programın öğrencilere, velilere, Milli Eğitim camiasına ve katılımcılara hayırlı olmasını dileyen Kaya, “Okullarımızda görev alacak personelimizin başarılı ve özverili bir çalışma dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Bu yıl ki TYP’de geçtiğimiz yıllardan farklı olarak aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücret miktarının 1,5 katını aşmaması şartı getirildi. Bu şart önceki yıllarda daha yüksek orandı. 

26-27 Eylül tarihlerinde kuraları çekilecek programa katılma şartları ise şöyle: 

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak;(TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmaması gerekir.                 
b) 18 yaşını tamamlamış,19 yaşından gün almış olmak.
c) Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
d) Öğrenci olmamak; açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç): TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.
e) Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.
f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücret miktarının 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.
g) Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; ADNKS’de aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.
h) TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Bununla birlikte; katılımcı olarak belirlenen kişilere ait inceleme ve kontrol işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle programlarda yaşanması muhtemel gecikmeyi önlemek için öncelikle Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolünün yaptırılarak programın başlatılması, sonrasında program devam ederken diğer incelemelerin yapılması sağlanır. Yedekten yapılacak başlatmalar ile başvuruların yetersiz olması durumunda Kuruma kayıtlı işsizlerden İl Müdürlüğünce uygun görülen kişilerin programlara gönderilmesi halinde de aynı yöntem uygulanır.   

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59