banner333

banner309

15.05.2019, 11:39

Her Şey Çok Daha Güzel Olacak (Geym of tırons)

Valla İstanbul seçimleri aşk, ihtiras, ihanet yani bir Türk dizisinde ne varsa hepsini barındırıyor. Fetöcüler, pkklılar, dinciler, gavurlar maşallah hepsi vakanın içerisinde bir şekilde yer almayı başarmış. Bildiğin geym of tırons dizisini İstanbul da çekiyorlar. Şimdi benim mevzu üzerinde anlayamadığım birkaç şey var hemen numara koyalım ve olayın önemli şahıslarına Game of Thorones dizisinin kahramanlarının isimlerini verelim.

1) İddiaya göre seçimde usulsüzlük varsa; Ak Parti İstanbul İl Başkanı o sürece kadar neredeydi. Sandık görevlilerini belirlerken o ne iş yapıyordu. Ben kendisini dizideki Theon Greyjoy karakterine benzetiyorum. Merak edenler gogıldan açıp Theon'a ne olmuş bakabilirler.

2) Ysk yolsuzluk yapılmış diyor ama bizim İmamoğlu ısrarla usulsüzlük yok diyor. Aslında kendiside biliyor sorun olduğunu ama çevresinden korkuyor. Ben İmamoğlu'nu Jamie Lannistar'e benzetiyorum. kendisi yufka yürekli ama şirret bir çevresi var.

3) En garibanda Binali Yıldırım. Garibime ne derseler onu yapıyor. Daha seçim bitmeden seçimi kazandık dedi sonra Ysk'nın kararına saygılıyız dedi ama efendiliğini hiç bırakmadı. Binali beyi dizideki Jon Snov karakterine benzetiyorum.

4) Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimde de başarısız olursa İnceden inceye koltuğu bırakmak zorunda kalacağını biliyor o nedenle her şeyiyle İstanbul'u almak için zorluyor. Ben kendisini dizideki Lord Vary's karakterine benzetiyorum. Vary's efendi, istediği argümanı elde etmek için her şeyi mübah haline getiren bir karakter.

5) Tayyip Erdoğan'ı ise yıllarca haksızlığa uğramış, her şeyini kaybetmiş ama yılmadan çabalamış ve hakkını haksızlardan geri almış olan dizi karakteri Daenerys Targaryen karakterine benzetiyorum. Siyasetin artık ordinaryüs kitabını yazmış olan Erdoğan, kesinlikle 23 Haziranda daha dikkatli olacaktır.

PARTİLERE GELİNCE;

Ak Parti'yi dizideki Stark hanedanlığına, ( Dizide Starklar haksızlığa uğrayıp hak mücadelesi veriyorlar.)

Chp'yi dizideki Lannister Hanedanlığına ( Lannisterler, yönetimi kaybetmemek için her türlü çirkefliğe baş vuruyorlar)

İyi Partiyi dizideki Martell hanedanlığına ( Marteller çıkarları için Lannisterler ile işbirliği yapıyor ama işleri bitince Lannisterler onları yok ediyor)

Hdp'yi Greyjoy Hanedanlığına ( Greyjoylar çıkarları için herkesle işbirliği yapıyor ama sonunda büyük kral kardeşi tarafından öldürülüyor)

benzetiyorum.

Günlerdir tvlerde gerekçeli kararlar, hukukçular herkesi dinlediğiniz ve olayları bildiğiniz için bu kez hadiseye farklı yaklaşmak istedim.

Not; Seçimi çok büyük bir ihtimalle Ak Parti kazanacak. Nedenleri:

1) Hdp tabanı artık eskisi gibi katı değil ve onlarında ekonomik derdi var ve bu sorunun Chp tarafından çözüleceğine pek ihtimal vermiyorlar.

2)Şimdiye kadar şirin bir görüntü çizen Ekrem İmamoğlu seçimlerin iptalinden sonra bu çizgisinden çıktı. Ayrıca Hdp'nin üst kanadı açık açık İmamoğlu'nu destekledi ve buda milliyetçi kesimin tepkisini oldukça kurcaladı.

Nedenler çoğaltılabilir ancak Binali Yıldırım’a şimdiden hayırlı olsun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59