banner333

banner309

01.10.2017, 23:48

Haklar ve Adalet

Kadın Hakları

Suudi Arabistan'da fetva gereğince kadınlar araba kullanamıyorlardı. Gerekçe olarak araba sürmenin kadınların yumurtalıklarına zarar vermesi gösteriliyordu (!) Kadınların sürücü ehliyeti alamadığı tek dünya ülkesi Arabistan'dı. Yasak 2018'de kaldırılacak. Özellikle İslam Ülkelerinde Kadınların Özgürlüğü konusu ne kadar zor elde ediliyor. Oysa biz kadınlarımıza Atatürk sayesinde,Cumhuriyetle birlikte bütün özgürlüklerini verdik. Özgürlükler konusunda bizden yüzyıl geride olanlara imrenen ve onlar gibi yaşam arzulayanlar maalesef ki bugün kadınlarımızın kazanımlarını lağvetmekle ne çok mesai harcıyorlar. Atatürk'e  inançsız gözüyle bakanlar,o  olmasa idi şimdi  hangi İngilizin veya Yunan'ın  hizmetçisi veya cariyesi idiniz  acaba!!!

Bu hususta sizlere KHALED HOSSEINI adlı Afgan yazarın ''Bin muhteşem güneş ''kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Okurken yüreğinize  yaşlar  dolacaktır . Gerçek bir yaşam hikayesi olduğundan ,insan olarak üzülmek ve ağlamamak elde değil.

Eyy adalet  geç  kalma dememek  elde değil!

KERKÜK VE TÜRKMENLER !

On yıl önce ,biz Ülkücüler "Barzani Bağımsız Kürdistan için çalışıyor, görmüyor musunuz?" dediğimizde bizimle alay eden ve bizimle siz , Turan hayali ile oyalanın durun dediler!

15 yıldır bir sürü hatalar yapıp ,Barzani ile Megri megri türküler söyleyip eğlenenler ,şimdi ne oldu? Hadi Barzaniye  telefon açın , yapılan oylamayı geçersiz yaptırın,sizleri dinlerler. Kerkük,Musul,Telafer,Tuzhurmatı ve diğer Türkmen yurtlarına duyarsız kalanlara ,Türkmeni  dağ ayılarının önünde parçalattıranlara hakkımızı haram ediyoruz.

Şimdi ise "dostlar alışverişte görsün" çıkışları yapılıyor. Bu noktaya gelişimizde en büyük günah 15 yıldır bu ülkeyi yönetenlere ve onlara desdek verenlere aittir. Bu durum açıkça ortada , hiç kimse kıvırmasın kesindir ve doğrudur !

.......Eğitim Sistemimiz Üzerine.......

TEOG sistemini bu hükümet getirdi ,bunu hepimiz biliyoruz.

Ve bu durumu ,hükümet ve çevreleri aylarca öve öve bitirememişlerdi.

Şimdi ise kendi getirdikleri sistemden şikayetçi olup, sanki ben getirmişim gibi,korolar halinde bu sistemi kaldırıyoruz,şurası şöyle,burası böyle deyip kendi getirdikleri sistemi eleştiri topuna tuttular.

SBS yi de öyle yapmışlardı . Eğitimde çağ atladık, deyip böbürlene böbürlene cahil cühelayı kandırmışlardı .Sonunda onu da  kaldırdılar.

''Fatih Projesine ve Eğitimde Devrim " dedikleri ne olduğu karmaşa sistemlere ,8,5 milyar TL ayırdılar. Bu projeler de çöktü. Paralar nerelere akıp gitti belli değil.

37 yıl sonra, bitişik el yazısı ile harf öğretimine geçtiler, başka iktidarlar bu el yazıyı getirmiş gibi çıkıp şikayet ettiler. Sonra kaldırdık diye MÜJDE dediler.

Milli Eğitimi resmen hallaç pamuğuna çevirdiler. Biz eğitimciler,iyi biliyoruz ki bu hükümetin bir milli eğitim sistemi yok.Ancak bunu esnafa,köylüye,işçiye ve diğer insanlara nasıl anlatsak!

CHP doğruları söylese bile ,onlar muhalefet ömür boyu muhalefet,ne derse desinler denilip kimse değer vermiyor. Bir diğer  muhalefet partisi  eğip büküp iktidarın  sobasına  odunları taşıyor.

.Bir kaç gün önce Cumhur Başkanımız ERDOĞAN, "Eğitimde başarılı olamadıklarını" itiraf etti . Ancak MEB nını dinlediğimde , Çağ atladık diyordu, şaşmamak elde değil.

Gönüllü çalışan ,bu çocuklar bizim çocuklarımız deyip,var gücünü harcayan meslekdaşlarımızda olmasa vay Milli  Eğitim  ve Türk Çocukları'nın haline...

Saygılarımla...

C NAS

Yorumlar (2)
Mustafa 7 yıl önce
muhterem yazar ,yüreğinize sağlık. gümüşhanede sizler gibilere çok ihtiyaç var. burda halkı makarnayla satın aldılar. bu insanlar okumalı.
kemal 7 yıl önce
sayın yazar,yüreğine sağlık. saygı ve selamlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38