banner333

banner309

08.08.2023, 10:54

HADDİNİ BİL, DISNEY PLUS

Sevgili okuyucularımız, bu haftaki yazımızda Disney Plus'un yaptığı terbiyesizlikten bahsedeceğim.

Disney Plus'ta Cumhuriyet'in 100. yılına özel Aras Bulut İynemli'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü oynadığı diziyi 29 Ekim 2023 tarihinde Disney Plus platformunda izleyicileriyle buluşturacaklardı.

Bir ay önce Disney Plus bünyesinde bulunan yerli yapımları hep kaldırdılar. Recep İvedik, Kaçış, Bursa Bülbülü ve Dünya ile Benim Aramda adlı diziler Disney Plus'ta artık yer almıyor.

Gelelim Atatürk Dizisi'ne. Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iki aydır konuşuluyor. Ermeni lobisinin bu dizinin yayınlanmasını engellettiği söyleniyor. Eğer böyle bir durum varsa, Disney Plus'un derhal ülkemizden gitmesi gerekiyor. Yoksa hem bu ülkenin insanlarının üzerinden para kazanıp Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna katliamcı diyemezsiniz. Sözcüklerimi itinayla seçmeye çalışıyorum ama zorlanıyorum.

Buna sessiz kalan kesimleri de unutmayın ey halkım. Disney Plus'ta iş yapan oyuncuların hiçbiri bu terbiyesizliğe ses çıkarmadı. Fok balıkları ölse de sosyal medya'dan paylaşım yapan ünlülerimiz ülkenin kurucusuna yapılan bu saygısızlığa sus pus. Neden suskunlar anlamakta zorlanıyorum. Kazandığınız paralar bu kadar mı değerli? Disney bu oyunu kaybetti. Biraz onurlu davranın. Bugün bu ülkede oyunculuk yapıyorsanız, bu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları sayesindedir. Bu terbiyesizliğe ses çıkarmayan ünlü isimleri not ediyorum. Yaptıkları işleri izleyip takip etmeyeceğim.

Bu sessiz olanlar, önümüzdeki 30 Ağustos'ta 20 tane Atatürklü hikaye ve paylaşım yaparlar. Bunu da bir öngörü olarak belirtmek isterim.

Ağzına Atatürk'ü almayan kişiler de Atatürkçü olmuş. Onların tepki göstermeleri de samimi değil açıkçası. Yemiyorum, ben yiyen varsa afiyet olsun.

Ülkemizin kurucusuna sahip çıkalım. Üç kuruşluk adamlara ülkemizin kurucusunu sakız etmeyelim.

Disney'de geri adım attı bu arada. Önce Fox TV'de, sonra Sinema'da yayınlanacağını söyledi. Bana samimi gelmedi ama bekleyip görelim.

Burada size Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını anlatmaya kalksam, satırlar yetmez. Gerek de yok zaten. Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülke için neler yaptığını biliyoruz. Bilmeyenler varsa, onlara İlber Ortaylı'nın Atatürk ile ilgili yazdığı kitaplar var. Onları okumalarını öneririm.

Bazı kimselere buraya ait olmayan şeyleri anlatsak da bir şey değişmez. Kendi çevremde de bu tiplerden çokça var, maalesef. Kendisini Müslüman Milliyetçi zannedip ülkesinin kurucusuna hakaretler yağdıran sözde bu ülkenin vatandaşları. Yazık, sadece…

Son olarak da Disney Plus'un maddi olarak büyük zararlara uğramasını diliyorum. Bu böyle geçiştirilecek bir mesele değil.

Burak Buğra Üzüm

[email protected]

Yorumlar (2)
Hasan elçi 10 ay önce
Buğracım,Dünya mustafa Kemal Atatürk’ü bıraktığı izlerden tanır.Bilenler bilmeyene ANLATIR….
İsimsiz 10 ay önce
Gayet Güzel Bir yazı
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07