banner333

banner309

25.07.2023, 20:15

Ali cabbar

Sevgili okuyucular artık yazılarımla birlikte sizle olacağım.

Bugün size Ali cabbar ve Ali cabbar gibilerden bahsedeceğim.

Tekirdağ'ın küçük bir köyünde yaşayan Ali Cabbar, beş çocuklu ailenin ortanca oğludur. Köydeki düğünlerde babasıyla gırnata çalıyordur. Ali Cabbar yine bir gün gittiği bir düğünde köyünden bir kıza sevdalanır. Ancak kızın ailesi kızı isteyen bir başkasıyla nişanlar. Bir gün babasının 'Al gırnatanı oğlum, akşama düğün var. Yürü Ali Cabbar.' demesi üzerine düğüne doğru yola çıkar. Ali Cabbar, gittiği düğünde gırnatasını çalarken sevdiği kızın evlendiğini görür. Aşkı artık kara sevdaya düşen Ali Cabbar gördüklerinden sonra askere gitmeye karar verir. 6-7 ay sonra ise köye Ali Cabbar'ın şehit düştüğü haberi gelir.

Herkes biraz Ali cabbardır aslında   herkesin  gizliden gizliye sevdiği ama söyleyemediği söylesede karşılık alamadığı çok hikaye var. Hepimizin içinde birer Ali cabbar var.

Her seven sevdiği ile hayat sürdüremiyor maalesef

Kimi tek taraflı sevdaya düşer, kimi sevdiğini karşındakini söyleyemez. Kimisinde engel paradır, Kimisinde ailelerdir.

Diyeceğim o ki Ali cabbar herkesin içinde.

Ali Cabbarlara sahip çıkalım. Yaşadığımız duyguların peşinden gidelim. Belki dahada mutsuz da olabiliriz ama ya mutlu olursak o ihtimalin peşinden gitmeye değmez mi?

Hani Müslüm baba diyor ya hangimiz sevmedik çılgınlar gibi hepimiz sevdik. Şimdi birçoğumuzun hevesi yok yaşadıklarımız ya da yaşayamadıklarımız bunların nedeni.

Komşu kızına aşık olup söyleyemeyen Süleyman amca 85 yaşta hiç kimseyle evlenmeden vefat  eden Süleyman amca da bir Ali cabbar.

Birbirlerini çok seven Melahat Abla ile Burhan amca da ailelerinin inadı yüzünden 45 yaşına kadar birbirlerinden uzak durdular. 45 inden sonra birbirlerini sevip evlendiler. Burda iki Ali cabbar var.

Tam bir Ali cabbar hikayesi sırada bahsedecğim kişi Hasan Abi Teyzesinin kızına aşık oluyor. Kimseye söyleyemiyor. Birgün Nuran ablayı istemeye geleceğini duyuyor Hasan abi Nurdan abla ile konuşuyor.

Ve Nurdan ablayı kaçırıyor. Yıllarca birbirleri ile konuşmuyorlar. Birbirleri ile konuşmuyorlar senelerce iki tarafta. Yıllar sonra amcasının oğlunun düğününe gidiyor Hasan abi tabii 2 çocuğu da var. İlk başlarda soğuk davranıyorlar eve almıyorlar. Ama sonra barışıyorlar. Nurdan abla kanserden vefat ediyor 2 yıl sonra.

Kısaca şunu söylemek istiyorum herkesin içinde bir Ali cabbar var Ali cababrlara sahip çıkalım. Ali cabbarlar”ın duygularına önem verelim.Ali cabbarlar zor bulunuyor.

Ali cabbarlar mutlu olsun

Tekirdağ”daki Ali cabbar kardeşimede Allah rahmet eylesin diyorumm.

BURAK BUĞRA ÜZÜM

[email protected]

Yorumlar (16)
Gökhan Üzüm 10 ay önce
Evlat kutluyorum seni, köşende işlediğin konu çok değerli kalemine yüreğine sağlık
Gökalp üzüm 10 ay önce
Süper bir makale kusursuz hikayesi çok etkileyici başarılar diliyorum.
Gökalp üzüm 10 ay önce
Süperrrr
Mizancı Mehmet Murad 10 ay önce
Kısa sürede hepimzin diline dolanan bu şarkının hikayesini bizimle paylaştığınız ve benzer hikayeler üzerinden insanlarla olan ilişkilerin niteliğine dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Yazı çok güzel olmuş, kaleminize sağlık. Yalnız yazım kurallarına biraz daha dikkat ederseniz sevinirim. Bir sonraki yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum. İyi çalışmalar, kolay gelsin.
Esra coşkun 10 ay önce
Tebrik ediyorum Buğracığım doğru tespit
Melis Dağaşan 10 ay önce
Yakın zamanda keşfete düşer bu makale. Emeğinize sağlık
Cem olgun 10 ay önce
Ali cabbar I çok iyi anlattın
Hasan Kabze Sertoğlu 10 ay önce
Düşüncelerin değerli ve güzel bir şekilde kaleme dökülmüş başarılar diliyorum ama çoğu yerde hatalar mevcut ilk yazının verdiği heyecan diyelim buna ama bidahakine böyle olmamalı
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07