banner333

banner309

Yenimahalle'li Hasan EFE'yi Başkan Görmek İstiyor!

Yenimahalle’liler www.secimanketi.tv internet üzerinden herkese açık eşit şartlarda kamuoyu yoklaması yapılan ankette açık ara rekor fark ile Hasan EFE’yi zirveye taşıdı.

Gurbet 30.11.2013, 19:20 30.11.2013, 19:23
Yenimahalle'li Hasan EFE'yi Başkan Görmek İstiyor!
banner400

Yenimahalle’liler  www.secimanketi.tv  internet üzerinden herkese açık eşit şartlarda kamuoyu yoklaması yapılan ankette açık ara rekor fark ile Hasan EFE’yi zirveye taşıdı.

PROF. DR. HASAN EFE Kimdir?

·         Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi.

·         1955, Ankara Kızılcahamam doğumlu. Evli ve 3çocuk babası.

·         1967’den beri Yenimahalle’de yaşıyor.

·         1978’de Gazi Üniversitesi İç Mimari Bölümünü, 1985’de Devlet Lisan Okulu İngilizce Bölümünü, 1989’da Japonya Politeknik Enstitüsü’nü bitirdi.

·         Doktorasını 1995’de Mühendislik alanında aldı.

·         2004 yılında Gazi Üniversitesi’nde profesör oldu.

·         Japonca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

·         Gümüşhane Teknik ve Ankara Atatürk Teknik Liselerinde toplam 7 yıl süreyle müdürlük yaptı.

·         Gazi Üniversitesi’nde Kurucu Bölüm Başkanlığı dâhil birçok yöneticilik görevini yürüttü.

·         Japonya’da eğitim aldı. Sırasıyla Almanya, ABD Oklahoma, Mısır, Suudi Arabistan, ABD Indiana’da mesleki araştırma ve incelemelerde bulundu.

·         T.B.M.M. Başkanı Cemil Çiçek’in (53. Hükümet) Bakan Basın Müşavirliğini yaptı.

·         Mahalli İdare Seçimlerinde Yenimahalle (1994)ve Sincan (1998) Belediye Başkan adaylarının Danışmanlığını yürüttü.

·         Sportif ve sosyal kişiliğiyle tanınan Hasan Efe, uzun yıllar futbol, halk oyunları ve sanatsal faaliyetlerle de yakından ilgilendi. 

Yaklaşık 6 aydır Yenimahalle’de yoğun bir kampanya yürüten Prof. Dr. Hasan EFE çok kısa bir sürede Yenimahalle’lilerin gönlünü feth etmeyi başardı. Yaptığı saha çalışmaları, sosyal medya ve web teknolojilerini çok aktif kullanması ve Aday adayları tanışma toplantısında Yenimahalle için 11 anabaşlık altında 101 projesinin olduğunu açıklaması gibi faaliyetleri AK Parti  İlçe, İl ve Genel Merkez teşkilatlarında göz doldurdu.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde, İç Mimari ve Ergonomi alanında profesör olan Hasan EFE geçmişi de bir çok idari ve akademik tecrübelerle dolu aktif bir insan. Yenimahalle gibi yaklaşık 40 ilden nüfus olarak büyük bir mega ilçenin belediye başkanlığına Parti çevreleri ve kanaat önderlerince en yakışan isim olarak görülen Prof.Dr. Hasan EFE’nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Yenimahalle’nin demografik ve sosyo-politik dokusuyla birebir örtüşen Hasan EFE’nin halk ile sıcak ilişkiler kurabilmesi, Yenimahalle’de 40 yıldan beri,  6 farklı mahallede yaşamış olması, ilçenin sorunlarını ve çözümlerini bilmesi, daha önce teknik danışman olarak 2 defa belediye başkan adaylarının yanında seçim tecrübesi olması, entelektüel ve mütavazi kişiliği ile muhafazakar sağ seçmenin oylarını toplayabilecek bir profile sahip olması, çağdaş belediyecilik hizmetlerini bizzat yaşayarak Japonya, Amerika, Almanya gibi gelişmiş ülkelerde tecrübeler edinmesi Yenimahalle’liler üzerinde olumlu izlenimler bırakmış olmalı ki, bir kişinin yalnızca bir defa oy kullanabildiği açık internet oylamasında açık ara ile birinci oldu.

Çalıştığı Üniversite’nin sevilen simalarından olan, katıldığı faaliyet ve  ziyaretlerinde vatandaş ve muhtarlardan yoğun  ilgi ve destek gören Hasan EFE katıldığı Hedef Radyo’nun 11.11.2013 tarihli 1 saatlik canlı yayınında program sunucusunun sorularına verdiği samimi ve donanımlı cevaplarla gönüllere girmeyi başardı. “Gündemde Günün Konuğu” adlı programdan deşifre bazı bölümleri aynen iktibas ediyoruz.

Sunucu: “Peki Sayın Efe gelelim siyaset konusuna. Türkiye’de siyaset yapmak gerçekten çok zor. Biraz önce dediniz, biraz ben böyle geçmişe doğru gideceğim. Hakikaten siyaset arenasından kimler geldi kimler geçti ve çok acılı hatıralarımız, tablolarımız söz konusu. Siz bir akademik kariyer edinmişsiniz aslında oradan da devam edebilirdiniz. Yani suya sabuna dokunmadan kendi kariyerinizi geleceğinizi zaten kurmuşsunuz neden siyasete meyil ettiniz ve bu arenada siyaset yapmak için gerçekten biraz cesaretli olmak gerekir diyelim. Oradan başlayalım buyurun.”

Hasan Efe: “Teşekkür ederim efendim. Hani derler ya zor zanaat, siyaset de zor zanaat aslında Türkiye’de. Yeri geldiğinde kellenizi de verirsiniz. Ona biraz sonra temas edeceğim inşallah. Neden siyaset dediğiniz zaman hemen belirteyim tek cümleyle;  Allah rızası için. Sırf Allah’ın rızasını almak için. Hani Baki diyor ya… Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş. Bizde Allah’ın rızasını almak ve hoş bir seda bırakmak isteriz. Torunlarımıza az evvel belirttiğim torunlarımıza bırakacağımız onur, insanlar da herhalde bir Allah razı olsun, bize şöyle hizmetlerde yaptı gitti diyen olur. Milletimiz kadirşinastır, onu da biliyorum. Biz hizmet edenlerimizi hep minnetle şükranla anıyoruz. Siyaset tabi haliyle cemiyetçilik, gönüllü hizmetlerdir. Kimse sizi zorlamaz. Siz kendiniz yaparsınız veya arkadaşlarınız sizi teşvik eder.”

Sunucu: “Bu siyasette doğru yapanlar hep lekelenmiştir, acı çekmiştir. Onu da mutlaka biliyorsunuzdur değil mi?”

Hasan Efe: “Elbette, o da başka bir gerçek. Özellikle son iki yüzyılda yani gerek Osmanlı’nın son döneminde, gerek Türkiye Cumhuriyeti döneminde iyi niyetle siyaset yapanlar maalesef çok sıkıntı yaşamıştır.

Bir defa politika kavramından ne anladığımızı ifade etmemiz gerekir. Bazı olumsuz görüşlere rağmen siyaset devlet yönetme sanatı olarak algılanmalıdır diye düşünüyorum. Bazıları yalan dolan, hile hurda diye yazıyor sözlükte, politika diyorlar. Ona pek katılmıyorum. Tabi siyaset bir sanattır, ilim değildir deniyor. İlimde 2x2 hep 4 eder ama siyaset sanat olduğuna göre sanatta yaratıcılık vardır ve 2x2=4 etmez.”

Sunucu: “Sizin belediyecilik anlayışınız nasıl?”

Hasan Efe: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın… Bizim belediyecilik anlayışımızın da temelini bu  söz oluşturur. Şöyle bir söz var: Güneş battığı zaman küçük yıldızlar görünür doğduğu zaman kaybolur. Türk belediyecilik tarihinde baktığımızda başarılı belediyeler görebiliriz. Ancak İstanbul’da belediyecilikte destan yazarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncü oldu. Başarısının sırrı nedir diye merak ettim. 2 kasım 2013 günü Kızılcahamam’da doğal gaz açılış töreninde kendisiyle bir ev ziyaretinde birlikte olduk. Ev sahibi Adem Bey sayın başbakanım bu enerjiyi nerden alıyorsunuz diye sordu. Bir dakika dedi. Burada bakanlarımızın hakkını yemeyelim dedi. Onlar çok çalışıyor dedi. Lider böyle bir görüşe sahip olmalı. Ekip çalışması. Başarının temelinde bu var. Bizde bu anlayışta devam edeceğiz. Kadronun önemli olduğunu belirtmek lazım. Diğer yandan Sayın Melih Gökçek’in hakkını yememek lazım. Keçiören’de dahil olmak üzere 25 yılını belediyeciliğe vermiş duayen bir büyüğümüz. Ankara’daki yapılan  değişikleri, icraatları, Türkiye’deki değişiklikleri herkes takdir ediyor. Peki Yenimahalle buradan nasibini alıyor mu diye sorarsanız maalesef hiç alamıyor.

Sunucu: “Peki AK Parti’den Yenimahalle’de birçok aday var şuan için. Prof.Dr Hasan Efe’nin diğer adaylardan farkı nedir? Desek. Siz “gerçek hizmet” sloganıyla yola çıktınız ve gönlümde yepyeni bir Yenimahalle var diyorsunuz. Diğer adaylardan sizin farkınız ne? Nasıl bir kadro kuracaksınız?”

Hasan Efe: “Kadro kurmadan önce icraatın bir formülü var. Mevzuat + Teşkilat= İcraat. İş hizmet noktasıdır. Mevzuatımızın çok iyi kavranması gerekiyor. Bizim anayasaya uygun Belediyeler Yasası ile 2012 tarihli Büyükşehirler Yasası önemli. Yeni dönemde belediyeler özellikle büyükşehirler, metropol ilçeler çok güçlendiriliyor. Merkezi idarelerin özel idaresi, olduğu gibi Büyükşehir belediyelerine devrediliyor.  Buradaki hizmetlerin yürütülmesinde ilçe belediyelerinin ağırlığı artacak. Daha özerk bir yapıya doğru gidiliyor. Doğrusu da bu. Çünkü merkezi idare her şeye yetişemeyebiliyor. Burada güç olan geçiş döneminin sorunları olabilir. Önemli olan Büyükşehirlerle ilçe belediyelerinin güzel bir anlayışla hareket edebilmeleri.”

Sunucu: “Son olarak Yenimahalle’lilere son sözleriniz neler?”

Hasan Efe: “Dünyada en zayıf yapılardan birisi kar  taneleridir. Çok kırılgan ve nazik yapılardır. Ancak bunlar bir araya geldiğinde çok büyük güç oluşturur. Bizde bu örnekten hareket edeceğiz. Yenimahalle’yi daha güzel bir ilçe yapacağız. İyi bir kadro ve programımız var. İlçe Teşkilatımızla iç içeyiz. Dışardan gelmiyoruz buradayız. Devamlı geziyoruz. Bütün kararlarda sivil toplum kuruluşlarımızla esnaflarımızla birlikte hareket edeceğiz. Ama mutlaka değişimler yapacağız. Değişimler ani olmayacak. Karar almada yasal olsun olmasın insanlarımıza danışacağız. İstişare edeceğiz. Bizim dünya görüşümüze göre istişare sünnettir. Bu manada 2023 Türkiye’sine yakışan Yenimahalle’yi kendi ortak değerlerimizin aydınlık ışığında birlikte kuracağız. Yenimahalle’miz için en güzelinin en iyisinin ve en hayırlısının olmasını diler saygılarımı sunarım. Kalbinizden sevgi, yüzünüzden tebessüm eksik olmasın…”

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49