banner333

banner309

Eskişehir'de Birlik ve Beraberlik Gecesi

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümünde Eskişehir’de düzenlenen birlik ve beraberlik gecesine Gümüşhaneliler yoğun ilgi gösterdi.

Gurbet 18.02.2014, 10:31 19.02.2014, 15:24
Eskişehir'de Birlik ve Beraberlik Gecesi
banner400

Eskişehir öğretmenevi çok amaçlı salonunda düzenlenen gecenin onur konuğu ise Eskişehirsporun başarılı teknik direktörü hemşehrimiz Ertuğrul Sağlam oldu.

Sağlam, gecede olmaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek Anadolu insanının ortak özelliğini yansıtan, vatanına milletine bağlı, mert ve çalışkan insanların yurdu olan Gümüşhaneli olmaktan her zaman onur duyduğunu söyledi.

Gecenin sunuculuğunu yapan Hüseyin Turhan, “Gümüşhane bizlerin gönlünde Kuşakkaya’dan esen deli bir rüzgar, elma bahçelerinde açan bir çiçek, Harşit çayının nazlı sularında akan geçmişimizdir.96 yıl önce dedelerimizin düşmana karşı vermiş olduğu emsalsiz mücadele sonucu bugün bizler burada özgürce bu tarihi bayram olarak kutluyoruz.” dedi. 

Gecenin açılış konuşmasını tertip komitesi adına yapan KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Ali Vasfı Eskicioğlu şunları söyledi: “Eskişehir’de ikamet eden hemşerilerimizin desteği ve katkısı ile Gümüşhane kültür Evini açtıklarını bunun için özellikle iş adamlarına teşekkür ederim. Bizleri kırmayıp gecemize katılan spor dünyasında ilimizin medarı iftiharı olan Ertuğrul Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane Kültür evimizde bundan böyle daha faal ve aktif faaliyetlerimiz olacaktır. Bayan üyelerimiz için yakın zamanda “gün” diye tabir ettikleri buluşmalarının ilk adımlarını yakında başlatmış olacağız.”

Gecede Timuçin Ertürk’ün hazırladığı Gümüşhane tanıtım ve Eskişehir’deki faaliyetleri içeren slaytların yanı sıra Gümüşhaneyle ilgili üniversite öğrencilerinden Hatice Özaçmak’ın okuduğu “Bulamadım” ile Nergis Kaya’nın okuduğu “Selam Olsun Gümüşhane’ye” adlı şiirler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Gümüşhane’den getirtilen yöresel pestil kömenin misafirlere ikram edildiği birlik ve beraberlik gecesi yöresel oyunların ve halayların çekilmesiyle neşe ve coşku içerisinde sona erdi.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38