banner333

banner309

Dr.Dilek Kars’tan, “Sıfır Atık” Konferansı

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gümüşhane Şiran İnözü Köylü hemşerimiz Dr.Dilek Kars, Kartal’daki idarecilere “Sıfır Atık” konferansı verdi.

Gurbet 22.04.2019, 12:19
Dr.Dilek Kars’tan, “Sıfır Atık” Konferansı
banner400

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kartal Kaymakamlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Sıfır Atık" konferansında yerini aldı.

Kartal'da bulunan İstek Vakfı Uluğbey Ortaokulu'nda düzenlenen konferansa Kartal Belediyesi'ni temsilen konuşmacı olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars katıldı. Kars, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir'in eşi Aytaç Elif Demir'in ve Kartal'da bulunan tüm okullardan idarecilerin yer aldığı konferansta Kartal Belediyesi'nin sıfır atık alandaki faaliyetlerini anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öngördüğü "Sıfır Atık Yönetimi" konusunda bilgi verilmesini hedefleyen konferansta konuşmacı olarak yer alan Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi'nin vatandaşların çevre konusunda duyarlılığını artırmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırmak için pek çok seminer düzenlediğini belirtti.

Atık yönetimi ve "Sıfır Atık" ilkesinin gereklilikleri ile ilgili 45 dakika süren bir sunum gerçekleştiren Kars, sınıflardan çöp kovalarının kaldırılarak öğrencilerin birbirinden ayrılmış atık kutularını kullanmalarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Atıkların kaynağında ayrılmasının giderek daha önem verilen bir konu olduğunu vurgulayan Kars, özellikle çok sayıda ağır metal içeren pillerin okullarda toplanmasının gerektiğini söyledi. İlerde atıklar ile ilgili vergilerin de gelebileceğini belirten Dr. Kars, atık yağların artık biodizel üretimi içinde belirli bir orana ulaştığını söyledi.  Dr Dilek Kars ''

bunları bilyormuydunuz?

geri dönüştürülebilen plastik atıklar doğaya bırakıldıgında  yaklasık 1000 yılda, ciklet 5 yılda, sigara izmariti iki yılda, cam şişe 4000 yılda, plastik çakmak 100 yıl, aluminyum 100 yılda dogadan kayboluyor

geri dönüştürülen 1 ton cam  atık ile 100 litre petrol tasarrufu saglanıyor.

1 metal icecek kutusunun geri dönüşmü ile 100 wattlık bir ampülün 20 saat çalışması  kadar enerji kazanılıyor.
çocukların en sevdigi şeydir masallar ancak,
günün birinde yavrularınıza bir varmış bir yokmuş yemyeşil ovalar masmavi gökler pırıl pırıl denizler varmış diye masallar anlatmamak için ÇEVRENİZİ KORUYUN…
 
 
Dünyayı yaşanır kılmak bizim elimizde o halde harakete GEÇME zamanı coktan geldi,
ÇÖPE ATMAYALIM,AYIRALIM,GELECEĞİMİZİ GEREİ KAZANALIM
Konferansın sonunda ise Kartal Kaymakamlığı Sıfır Atık Koordinatörü Mesut Yiğit, Kartal Kaymakamlığı İdare ve Denetim şefi Hüseyin Baykan ve İlçe Sıfır Atık Koordinatörü Arif Aydın, okul idarecilerine iletişim bilgilerini vererek "Sıfır Atık" konusunda alabilecekleri yardım konuları ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59