banner333

banner309

Ankara Gümüşhane Günleri Başladı !

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 'Gümüşhane Tanıtım Günleri' bugün düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Gurbet 23.05.2013, 20:29
Ankara Gümüşhane Günleri Başladı !
banner400
Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Gümüşhane Tanıtım Günleri” bugün düzenlenen açılış töreni ile başladı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde dört gün sürecek olan Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin açılışı için düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, AK PartiGümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, MHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ankara GÜDEF yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gümüşhane Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri yaptı.
Yoğun katılımın gerçekleştiği açılış töreninde, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konuşmaları damgasını vurdu. Gümüşhane’nin göç verdiğini ve HES’lerin bu göç oranlarını daha da arttıracağı iddia eden Yeniçeri, bir memleketin üç temel unsurunun olduğuna dikkat çekerek, “Bir ülkede yer altı, yer üstü ve insan kaynakları arasında kurulacak güzel bir koordinasyon güzel bir gelecek yaratır. Bunu kuramadığınız zaman o ülkede sıkıntılar meydana gelir. Bu çok açıktır. Bir memleketin sıkıntısı göç varsa vardır. Allayıp pullamaya, yıkama yağlama yapmaya gerek yoktur. Gümüşhane göç veriyorsa, Gümüşhane Gayri Safi Milli Hasıladan gerekli payı almıyor demektir, olay budur” dedi.
“ORADA HES’LER YAPILIYOR VE O HES’LER BİR ZAMAN SONRA HALKI GÖÇ ETTİRECEK”
Gümüşhane’nin maden yatağı olan bir il olduğunu vurgulayan Yeniçeri, bölgedeki madenlerin çıkartılacağı dönemde oradaki insanlara bölgenin cehennem haline getirilmesi gerektiğini kaydetti. Bakanların açılışa katılması dolayısıyla bu konuşmaları yaptığının altını çizen Yeniçeri, konuşmasına şöyle devam etti:
“Orada HES’ler yapılıyor ve o HES’ler bir zaman sonra halkı göç ettirecek. Halkın o bölgedeki bütün kurdukları işletmeler, aldığı nefes, tarihi alanlarının tamamı etkilenecek bundan. Bunları biraz daha dikkatli ve orada yaşayan insanlarla bağdaşır bir biçimde devreye koymak gerekir. Sayın Bakan bununla ilgili inşallah açıklama yapar ben dinleyemeyeceğim. TBMM’de konuşmamam var ve koşarak gitmem gerekiyor.”
Yaptığı konuşmasının ardından MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, konuşmasında belirttiği gibi koşarak TBMM’ye gitti.
“SON ON YILDA 3 MİLYAR TL GÜMÜŞHANE’YE YATIRIM YAPILDI”
Özcan Yeniçeri’nin konuşmasının ardından açılış konuşmaları yapmak üzere kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış konuşmasını çok kısa yapmayı düşündüğü ancak MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin laf atıp gittiğini belirterek, Gümüşhane’yi çok sevdiğini ve etrafının tamamen Gümüşhanelilerle çevrildiğini söyledi. ‘29’ numaralı makam aracı plakasının Gümüşhane’nin plakasıyla aynı olmasına atıfta bulunan Eroğlu, her taraftan Gümüşhane’ye bağlı olduklarını dile getirdi. Gümüşhane Tanıtım Günleri’ni organize eden ve emeği geçenleri kutladığını belirten Eroğlu, Gümüşhane’ye artık ulaşmanın çok kolay oyduğunu ifade etti. Gümüşhane’ye yatırımların artarak devam ettiğini ifade eden Eroğlu, “Son 10 yılda 3 milyar TL değerinde yatırım yapıldı. Ne kadar sulama, baraj ve gölet varsa onların tamamını yapacağız. Özellikle vurgulamak istiyorum Gümüşhane’de birçok baraj yapılamada ama şimdi bitiriliyor. Gümüşhane’ye her şeyin en iyisini yapacağız” dedi.
“GÜMÜŞHANE’NİN NÜFUSU HIZLA ARTIYOR”
Göç konusuna da değinen Eroğlu, Gümüşhane’nin nüfusunun azalmadığını tam tersine arttığını kaydetti. Gümüşhane’nin nüfusunun yüzde 2 oranında arttığını sözlerine ekleyen Eroğlu, “İnşallah bu nüfus oranı daha da artacak. Yeni yeni iş imkanları sağlıyoruz. Gümüşhane’ye namerde muhtaç olmayacak şekilde onlara gerekli desteği vermemiz lazım, yatırımlar yapmamız lazım, yeni iş imkanları vermemiz lazım. Bunun için hükümetimiz büyük bir gayret gösteriyor” dedi. MHP Milletvekili Yeniçeri’nin konuşmasının ardından kaçıp gittiğini belirten Eroğlu, Özcan Yeniçeri’nin dile getirdiği HES barajlarını keyif için yapmadıklarını ve bu konun anlaşılmasında bir yanlışlık olduğunu vurguladı.
“KİMSE ÖZCAN YENİÇERİ GİBİ GAZA GELMESİN”
Eroğlu, “Bütün Türkiye’de HES’lerin ormandan aldığı alan binde birden daha azdır. Koca bir havzada nokta gibidir. Sadece suyun gücünden istifa ediyoruz, oraya elektrik veriyoruz. HES bölgelerine istihdam sağlıyor ve katkı sağlıyor. Özcan Yeniçeri’ye duyurmak isteyenler duyursun, biz 26 milyar kilowatt saatlik enerji üretimini kısa zamanda 76 milyar kilowatt saate çıkardık. Böylece yılda 10 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önünü kestik. Türkiye’de bundan daha güzel bir şey olabilir mi? HES’ler suyu tüketmiyor, suyu içmiyor ve kullanmıyor veya çevreye zarar vermiyor. Bir ağaç kesilirse yerine 5 tane ağaç dikiyoruz. Derelerdeki suyu asla kurutmuyor ama enerji pastasından pay alan bazı şirketler Türkiye’deki bu yerli kaynaklar devreye girdikçe onların karları azalıyor. Burada çok büyük bir oyun var. Kimse bu konuda gaza gelmesin. Özcan Yeniçeri gibi gaza gelmesin” dedi.
Gümüşhane’ye yapılan mevcut yatırımların hızla bitirileceğini ve ödenek sıkıntısının bulunmadığının altını çizen Eroğlu, Gümüşhane’deki yatırımlar hızla tamamlanacak. Gümüşhane’ye yapılacak yatırımların müjdelerini veren Eroğlu, “29 tane gölet ve kapalı sistem sulamanın sözünü veriyoruz. İnşallah oralardaki insanların dekar başına 250 ve 300 liralık bir gelir artışı olacak. Bunun dışında bir müjde daha vermek istiyorum, Ceviz Eylem Planı hazırladık. Bozuk ormanların tamamına biz dikeceğiz. 3 yıl bakımı bize ait daha sonra kura çekeceğiz ve vatandaşlara dağıtacağız. Bakımı bize ait geliri vatandaşlara ait olacak. Dışarıdan ceviz getirmeyelim. Bir müjdede kuşburnu aslında muhteşem bir ilaçtır. Kuşburnu konusunda orman köylerinde bir seferberlik yapalım ve daha sonra dünyaya pazarlayalım. Gümüşhane’yi bu konuda bir örnek haline getireceğiz” dedi.
“18 BELEDİYENİN TAMAMINA AYRIM YAPMADAN YARDIM ETTİK”
Gümüşhane’nin Türkiye’de müstesna bir ile olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhanevi Hz.’nin Türkiye’deki en büyük kutuplardan bir tanesi olduğunu söyledi. Ahmed Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hz.’nin İslam’ın önemli bir halkası ve fıkıhın dünya çapında önemli bir üstadı olduğunu belirten Bayraktar, Gümüşhanelilerin kabrini ziyaret etmesini istedi. Ankara’da 40 bin civarında Gümüşhanelinin yaşadığına dikkat çeken Bayraktar, Türkiye’nin bütün şehirlerinde Gümüşhanelilerin bulunduğunu belirtti. Son iki yıldır Gümüşhane’nin nüfusunun arttığını dile getiren Bayraktar, “Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımların bazılarından 5, bazılarından ise 10 katı daha fazla Gümüşhane’ye yatırımlar yapıldı. Demiryolu projesi bitti. İnşallah demiryoluna çok kısa bir zamanda başlayacağız. Duble yolları çok kısa sürede tamamlayacağız. Gümüşhane ve Trabzon arasındaki yolda bir taraftan da tamamlanmaktadır. Kısa sürede de bunları bitireceğiz. Gümüşhane çevre yolunun da çok kısa sürede bitirilecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Gümüşhane ve Trabzon daha da bütünleşecek, daha da yakınlaşacak. O zaman Gümüşhane’nin konumu çok daha iyi olacak. Zaten üniversite Gümüşhane’ye yeni bir ivme kazandırdı. Üniversite Türkiye’deki üniversiteler arasında çok iyi yerlere geldi” dedi.
Üniversitenin kalitesini arttıracaklarını kaydeden Bayraktar, Gümüşhane’ye başka illere yapılmayan yatırımların yapıldığına ifade etti. Gümüşhane’nin kalkınması için 18 belediyenin tamamına siyasi ayrım yapmadan desteklediklerinin altını çizen Bayraktar, TOKİ Başkanlığı döneminde çok ciddi yatırımların yapıldığını hatırlattı.
“ANADOLU İNSANI TÜRK BAYRAĞI ALTINDA BİR VE BAREBER YAŞAMA İRADESİ GÖSTERMİŞTİR”
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, Gümüşhane Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Anadolu insanının esareti yaşadığını, cefanın her türlüsünü çektiğini ve yokluğun her türlüsüne katlandığını belirten Destici, Anadolu insanın Türk bayrağının altında bir ve beraber yaşama iradesini gösterdiğini söyledi.
Cumhuriyet tarihinden itibaren yatırımların Anadolu’nun her safhasına yayılamadığını ve yatırımların olmayışı dolayısıyla göçlerin başladığını ifade eden Destici, “Başı açığı ve kapalısıyla, Kürt’ü, Türkmeni, Çerkezi, Lazı, Boşnağı, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, 75 milyon insan doğduğu yerde doymalı, anlı ak, başı dik ve karnı tok bir şekilde yaşamalıdır. Biz inşallah bundan sonraki günlerde bu yatırımların tüm Anadolu’nun her yerine daha dengeli bir şekilde yayılarak göçün önüne geçilmesini düşünüyoruz” dedi.
“ALLAH YOLUNDA İLERLEYELİM”
Anadolu insanının her zaman sevgi ve muhabbette yarıştığını dile getiren Destici, Anadolu’nun her bölgesinde bir çok çeşitliliklerin bulunduğuna dikkat çekti. Destici, “Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhanevî Hz.’nin bir sözünden alındı yapmak istiyorum. Gümüşhanevi Hz. muhabbetin dört çeşidi vardır. Bunlardan birincisi Allah’ı sevmek. İkincisi Allah’ın sevdiklerini sevmek, üçüncüsü ise Allah için sevmek, dördüncü ise Allah’la beraber sevmek. Gümüşhanevi Hz.’nin bütün muhabbetleri Allah üzerine, bende inanıyorum ki Gümüşhaneli kardeşlerimde bu düşünceye sahiptir” diye konuştu.
“BAKAN EROĞLU, KURU FASULYE DAĞITTI”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin kurdelesi kesildi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar programı dolayısıyla buradan ayrılırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile BBP Genel Başkanı Destici stantları gezdi.
Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Eroğlu ve Destici’ye, gümüş Türk bayrağı rozeti hediye edildi. Bakan Eroğlu, ayrıca stanttan 50 TL’lik bir yüzük satın aldı. 
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım günleri Bakan Eroğlu, kendi elleriyle vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (3)
aHMET kEREM kASIM 11 yıl önce
normmalde gümüşhane günleri gümüşhane valiliği önclüğünde yapılırdı.bu etkinlikte gümüşhane valiliği,kültür müdürklüğü baypas edlmiş güdef ön plana çıkarılmış gibi görünüyor.etkinlik güdef yöneticilerinin siyasi hırslarına ve çıkarlarına alet edilmemeldiri.stand kiralarından 350-400 milyar para alındığı söyleniyor.masraf ise 150-200 milyar civarında kalan para hangi işlerde kullanılacak acaba. tabi bunlar söylenti yetkililer gerçekleri açıklarlarsa kamuoyu aydınlanmış olur.güdef başkaninin ankaradan beledi̇ye başkan adayi olacaği söyleni̇yor, bu gi̇bi̇ etki̇nli̇kler onlar i̇çi̇n bulunmaz firsat tabi̇ ki.bunun adina gümüşhane i̇nsani üzeri̇nden rant yapmak deni̇r.böyle hemşeri̇ler olmaz olsun.
savaş aydsın 11 yıl önce
Merakım için soruyorum. . Gümüşhane günlerine kaçtane proje getirilidi sayın ahber sahibi bu konuda bir bilgisi var mı
Nazire Nalçacı 11 yıl önce
Böyle bir faaliyetin yapıldığını şu an gördüm. Biz nereliyiz, neden haberimiz olmuyor.
Memleket özlemi ile yanan ben niye orda olmasa idim ?
Bir öz GÜMÜŞHANE`li olarak bu işi organize edenleri esefle kınıyorum.
YAZIKLAR OLSUN
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46