banner333

banner309

ŞEKAV ve ŞİDEF Belediye Başkanı Baki Kara'yı ağırladı

Şiran Belediye Başkanı Baki Kara, İstanbul'da Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) tarafından düzenlenen sabah kahvaltılı programına katıldı

Gündem 06.05.2024, 19:12 09.05.2024, 08:43
ŞEKAV ve ŞİDEF Belediye Başkanı Baki Kara'yı ağırladı
banner400

Şiran Belediye Başkanı Baki Kara, İstanbul'da Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı'nın (ŞEKAV) birlikte düzenlediği sabah kahvaltılı programına onur konuğu olarak katıldı. Programda ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya, ŞEKAV Başkan yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu ve çok sayıda Şiranlı vatandaş da hazır bulundu.

Program öncesi Belediye Başkanı Baki Kara  hemşerileri tarafından yöneltilen Gümüşhane ve Şiran ilçesi gündemine dair soruları yanıtladı.
Belediye Başkanı Baki Kara kahvaltı sonrası hemşerilerine seslenerek belediye başkanlığı süreci, Şiran ilçesi ile ilgili olarak yapılacak çalışmalar, kimi yatırımlar ve projeleri anlattı
Belediye Başkanlığı adaylığı ile başlayan 3 Nisan sürecinden sonra istişareye önem verdiklerini ifade eden Kara hemşerileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ŞİDEF ve ŞEKAV’a teşekkür etti.

Kara, başkanlık sürecinde de istişareye ve iletişime büyük önem vereceğini verdiklerini kaydederek, ‘iletişim kanallarımız daima açık olacaktır’ dedi.
Belediye Başkanı olarak yapacakları kimi icratlardan da söz eden Kara, 11 mahalle 11 cami projesinin detaylarını hemşerileri ile paylaştı. Kara ilçede gelecek günlerde geniş kapsamlı olarak yapacakları çalışmaları hatırlatarak beş yıllık bir master planı hazırlayacaklarını ifade etti.
Başkanlığı sürecinde mali başta olmak üzere idari disipline önem verdiğini kendi iş yaşamında da buna dikkat ettiğini belirten Kara, 31 Marttan bugüne belediye başkanlığı ziyaretine gelenleri ağırladığını çalışma arkadaşlarınca mesai sonrasında çalışmalar yaparak kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Eski belediye başkanlarına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eden belediye Başkanı Kara, belediyenin borç yükünden söz ederek ödenmesi gereken kimi başlıkları paylaştı.

İlçe adına nüfus konusuna büyük önem verdiklerini de belirten genç belediye başkanı Kara halen 10 binin altında olan ilçe nüfusu nedeniyle yeteri ödeneğin alınamadığını kaydetti. Kara, ilçe nüfusunu öncelikle 17 bin 2025 yılında da 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini paylaştı. Özellikle İstanbul’da yaşayan emekli Şiranlılara da seslenen Kara ikametgâh taşıma noktasında destek istedi. Belediye Başkanı Kara, nüfus olarak 25 binin üzerinde çıkılması durumunda ilçede idari ve yönetimsel anlamda yaşanacak olan değişikliklerden ve yararlı değişimleri de hemşerileriyle paylaştı.Şiran belediye başkanlığı olarak sorunların bir nebze aşılması adına önlerinde bulunan 8 aylık sürecin önemini vurgulayan Kara, planlıkları sistem ve hizmet dahilinde Şiran’ı bölgenin parlayan yıldızı haline getireceklerini belirtti
Belediye Başkanı  Kara konuşmasının diğer bölümlerinde ise köylere hizmet, araç parkının yenilenmesi, turizm, ilçenin bazı noktalarına yapılacak olan projelerini ve belediye başkanlığı sorumluluğunda bulunan tarıma dönük çalışmaları tek tek anlatarak hemşerilerini bilgilendirdi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22