banner333

banner309

Birleşmiş Milletler'e Gümüşhaneli Gençlik Elçisi

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi Gürleyik köyü nüfusuna kayıtlı Mert Aydos Yılmaz, gençlik elçisi olarak Türkiye’yi Birleşmiş Milletler'de temsil edecek.

Gündem 17.05.2024, 10:50
Birleşmiş Milletler'e Gümüşhaneli Gençlik Elçisi
banner400

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi Gürleyik köyü nüfusuna kayıtlı Mert Aydos Yılmaz, gençlik elçisi olarak Türkiye’yi Birleşmiş Milletlerde temsil edecek.

“Birleşmiş Milletler Gençlik Derneği” ve “Birleşmiş Milletler Gençlik İşleri” Türkiye temsilcisi olarak seçilen 17 yaşındaki Mert Aydos Yılmaz Birleşmiş Milletler Çatısı altında 2 Ocak 2029’a kadar görev yapacak. Ailesi ile birlikte İzmir’de yaşayan Mert Aydos Yılmaz’ın görev süresince yapacağı projelerde, gerekli tüm fonlar Birleşmiş Milletler tarafından sağlanacak.
Elde ettiği başarı ile ilgili Gümüşkoza’ya özel açıklamalarda bulunan Mert Aydos Yılmaz, temsilcilik görevinin uzun soluklu bir mücadelenin sonunda gelen bir başarı olduğunu kaydederek ilk olarak İzmir Gençlik Elçiliği için seçimlere girdiğini ve bu seçimlerde 787 oyun 564’ünü alarak seçimleri kazandığını söyledi.

Daha sonra Birleşmiş Milletler Türkiye Gençlik Elçiliği Seçimlerine katılmak istediğini ancak 18 yaş sınırına takıldığını dile getiren Yılmaz, “Birleşmiş Milletler seçim yasasında “Ülke bazlı seçimlerde aday olabilmek için en az 18 yaşında olunmalıdır” şeklinde yer alan ibareden dolayı seçimlere giremiyordum. Öncelikle bu konuda ki yasa değişikliği önerisini Birleşmiş Milletler Gençlik Genel Kurulu'na sundum. Yapılan oylama sonucunda yasa değiştirildi” dedi.
Yapılan yasa değişikliği ile Birleşmiş Milletler Türkiye Gençlik Temsilciliği için aday olduğunu vurgulayan Mert Aydos Yılmaz, “Seçimlerde toplam 69 Bin katılımcı oy kullandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlere gidip oralardaki temsilcilerle görüştüm ve desteklerini aldım. Bu seçimlerde Gençlik Elçisi ve Gençlik Partisi olmak üzere 2 farklı platformda oy kullanıldı. Gençlik Partisi, Birleşmiş Milletler Gençlik Meclisindeki partimiz olup, 300 Gençlik Vekili bulundurma hakları var. Gençlik Partisi seçimlerine “Aktif Gençlik Partisi” ismiyle girerek yapılan seçimlerin sonucunda yüzde 55.7’lik oy oranıyla Gençlik Elçiliğine seçildim. Aktif Gençlik Partisi ise yüzde 73’lük oranla Meclisteki 300 vekilin 219’unu aldı” diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, aslen Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Gürleyik (Mengüt) Köyünden olduklarını, kendisinin İzmir’de büyüdüğünü, babası Yahya Kemal Yılmaz’ın; İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği (İZ-GÜM-DER), Gümüşhane Sanayici Ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) ve Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu da aktardı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27