banner333

banner309

Köylüler Madene Değil Sularını Kaybetme İhtimaline Karşı!

HGM Madenciliğin Gümüşhane'nin Yeşilyurt Köyü'nde sürdürdüğü Sondaj çalışmalarına engel olmak isteyen köy halkı maden sahasına giden yol üzerinde ki tapu hakkını kullanarak firma araçlarına sahaya geçiş yolunu kapattı.

Gündem 10.02.2024, 18:08
Köylüler Madene Değil Sularını Kaybetme İhtimaline Karşı!
banner400

Gümüşhane'nin Yeşilyurt Köyü'nde HGM Madencilik tarafından sürdürülen altın arama faaliyetlerinde ara verilen sondaj çalışmaları yeniden başlatılmıştı. Sondaj çalışmalarına devam eden HGM Madencilik köy halkının direnişiyle karşı karşıya kaldı. Köy halkı maden sahasına giden yol üzerinde ki tapu hakkını kullanarak firma araçlarına sahaya geçiş yolunu kapattı.

 “Direnmeye Devam Edeceğiz"
Yeşilyurt Köyü sakinlerinden Âdem Çilenk Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, "Köylüler olarak yol üzerinde olan hakkımızı kullanıyoruz. Herhangi bir firma aracını yukarıya çıkartmayacağız. Biz hakkımızı yasalar ile aramaya devam ediyoruz. Firmaya herhangi bir şiddetimiz veya zor kullanmamız olmadı. Maden firması resmi olmayan evraklarla köyümüze zarar vermeye çalışıyor. Biz köylüler olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Biz madene asla karşı değiliz, bizim tek derdimiz suyumuza zarar gelmesin" İfadelerini kullandı.

Yeşilyurt Köyü sakinlerinden Mehmet Koyun ise, "Yaklaşık 1 yıldır buradalar sürekli olarak köylüden habersiz sondaj çalışması yaptılar. Bizler köylü olarak madene karşı değiliz su kaynağımız kaybolmasın suyumuz zehirlenmesin. Maden firması her seferinde bizimle anlaşmaya oturuyor ancak hiçbir anlaşmada alınan kararı uygulamıyor. Köylüyü kandırıyorlar, köylü ile anlaştıklarını ifade ediyorlar ancak bizim köylümüzden herhangi biri ile anlaşmadılar. Burada biz onlara özel idare haritasının dışında sondaj yapmalarını istedik. Biz de son olarak yasal hakkımızı kullandık yol üzerinde bulunan tapu hakkımızı kullanarak yolu Maden araçlarına kapattık şuanda da hiçbir Maden aracının geçmesine müsaade etmiyoruz " diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27