banner333

banner309

“Gümüşhane Haçın Karşısındaki Hilaldir”

Gümüşhaneliler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Fikret Aslan, Özdenoğlu Konağında düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündem 30.11.-0001, 00:00
“Gümüşhane Haçın Karşısındaki Hilaldir”
banner400

Gümüşhaneliler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Fikret Aslan, Özdenoğlu Konağında düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Programda derneğin işleyişi ve yapacağı programlar hakkında bilgi veren Aslan, 18 Şubat'ta yapılacak olan programa tüm Gümüşhanelileri davet etti.

Aslan, Gümüşhanelilerin Bursa'da çok sayıda önemli mevkiye sahip olduğunu, ancak bu gücün yeterince organize olmadığını ve şehre yeterince fayda sağlamadığını söyledi. Aslan, "Bizim bir araya gelmemiz ve birbirimizi tanımamız gerekiyor. Birbirimizi tanıdıkça birbirimizden de etkilenebiliriz. Bu sayede şehrimize daha fazla katkıda bulunabiliriz" dedi.

Gümüşhane Bir Şehirden Daha Fazlası
Gümüşhane’nin bir şehirden öte, adeta devletin kendisi gibi olduğuna değinen Aslan, “Orta Doğu coğrafyasında devlet kavramını tarif etmek gerekirse, Gümüşhane'yi örnek vermek yeterli olacaktır. Gümüşhane, devlete son derece bağlı bir şehirdir. Halk, milliyetçi ve muhafazakar kimliğiyle öne çıkar. Bu durum, şehrin adeta "haçın karşısındaki hilal" gibi bir rol üstlenmesine neden olur. Avrupa'da Müslümanları tarif ederken kullanılan bu benzetme, Gümüşhane için de geçerlidir. Gümüşhane'de devlet ve millet adeta bir bütün halindedir. Halk, devletin bekasına ve kalkınmasına büyük önem verir. Bu durum, şehrin her alanda gelişmesine katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

“Daha Güçlü Bir Yapı İçin Uğraşıyoruz”
Gümüşhane Derneği Bursa Şubesi Başkanı Fikret Aslan, derneğin daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi için Gümüşhanelilerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Aslan, derneğin şu anki yapısının yetersiz olduğunu ve Gümüşhanelilerin potansiyelini tam olarak yansıtmadığını söyledi.

Derneğin amacının Gümüşhanelilere hizmet etmek olduğunu belirten Aslan, bu amaca ulaşmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, "Bizim koltuk sevdamız yok. Bizim derdimiz Gümüşhanelilere hizmet etmek. Bunu da ancak bir araya gelerek başarabiliriz" diye konuştu

“Derneğimiz Gümüşhane’yi Yeterince Temsil Edemiyor”
Derneğin şu anki yapısının Gümüşhanelileri yeterince temsil etmediğine değinen Aslan, yapısal değişikliğe gidilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Derneğimizin daha güçlü olması için STK'larla entegre olması gerekiyor. Ayrıca, dernek yönetimine daha fazla iş adamı ve bürokratın dahil olması da önemli" şeklinde konuştu

Aslan, Gümüşhanelilerden derneğe daha fazla destek olmalarını isteyerek, "Derneğimize üye olarak ve dernek faaliyetlerine katılarak bize güç verebilirsiniz. Birlikte daha güçlü bir Gümüşhane Derneği oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.

Program fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:20
Güneş 05:03
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:35
Yatsı 21:10