banner333

banner309

Doğu Karadeniz'de Yeni Bir Turizm Rotası Gümüşhane Jeoparkı

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından "Bölgemizde Sürdürülebilir Turizm Mümkün Mü?" konulu bir panel düzenlendi.

Gündem 06.03.2024, 13:20
Doğu Karadeniz'de Yeni Bir Turizm Rotası Gümüşhane Jeoparkı
banner400

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından "Bölgemizde Sürdürülebilir Turizm Mümkün Mü?" konulu bir panel düzenlendi. İMO Trabzon Şubesinde gerçekleşen panelde, Gümüşhane'nin jeolojik ve tarihi değerlerinin korunması ve turizme kazandırılması da ele alındı.

Panelin moderatörlüğünü Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi'nin yaptığı panelde, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Dr. İsmet Çalık, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı ve KTÜ Akademisyeni Prof. Dr. Coşkun Erüz ile RTEÜ ve KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Kandemir panelist olarak yer aldı.

Kendini tanıtarak açıklamalarına başlayan Prof. Dr. Raif Kandemir, "Jeoloji mühendisiyim. Jeoturizm bizim için olmazsa olmaz. 1990 yılında Paris Digne Bildirgesinde ortaya çıktı. Yer yuvanın haklarının korunması gerektiği Digne Bildirgesinde vurgulandı. Jeoturizm alternatif turizm kapsamında değerlendiriliyor. Jeolojik mirasın korunması ve kaynak değerlerinin turizme kazandırılmasına odaklanıyor. Sahilli Kula bizim tek jeolojik parkımız. Zonguldak kömür jeoparkı için çalışıyor. Nemrut için çalışılıyor, Pamukkale travertenlerinin jeopark olması için çalışmalar var. Gümüşhane'nin madencilik geçmişi kaynak olarak kullanılabilir” dedi.


Doğu Karadeniz'deki jeopark için çalışılabilecek alanlar hakkında Prof. Dr. Kandermir, "Krom Vadisi ve Gümüşhane, Kuzalan Tabiat Parkı Giresun, Ağaçları Turbalıkları, Sürmene-Köprübaşı, Düzköy-Çal-Camili jeopark için üzerinde çalışılabilir" ifadelerini kullandı..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27