banner333

banner309

Yetişkinlerin de Severek Okuyacağı Çocuk Kitapları

Güncel 07.02.2022, 16:53
Yetişkinlerin de Severek Okuyacağı Çocuk Kitapları
banner400

Bazı kitaplar, her ne kadar çocuk kitapları kategorisinde yer alsa da aslında her yetişkinin keyifle okuyacağı edebi lezzete ve zengin bir düşünce dünyasına sahiptir. Yetişkinlerin de okuyarak kendine ve hayata dair çıkarımlar yapabileceği aynı zamanda hayal gücünü de zenginleştirebileceği en sevilen çocuk kitaplarını derledik.

Küçük Prens

Antoine de Saint Exupery tarafından kaleme alınan Küçük Prens kitabı, sevginin ve dostluğun getirdiği sorumlulukları en naif şekilde gözler önüne sermektedir. Sahra Çölü üzerinde uçarken uçağın motorunun arızalanmasıyla aniden çöle iniş yapan pilot, çölde hayatta kalmanın yollarını arar ve B – 612 adındaki bir asteroitten gelen Küçük Prens ile karşılaşır. Birçok sanat dalına ilham veren eser, büyük küçük herkese nitelikli mesajlar veriyor.

Şeker Portakalı

Jose Mauro De Vasconcelos tarafından kaleme alınan ve Küçük Zeze’nin maceralarını konu alan Şeker Portakalı kitabı, günümüzün en çok okunan kitapları arasında yer alır. On altıdan fazla dilde yayımlanan eser, hüzünlü kurguya ve dokunaklı anlatıma sahiptir. Şeytanın vaftiz olarak tanımlanan Zeze’nin ilk acısı, ilk hayal kırıklığı ve hayatı öğrenişi için Şeker Portakalı kitabını okuyabilirsiniz.

Huckleberry Finn’in Maceraları

Mark Twain’in en sevilen eserlerinden biri olan Huckleberry Finn’in Maceraları kitabı, okuru Huckleberry Finn’in maceralarıyla sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Bir çocuk üzerinden bu düzenin adiliğinin bir kez daha altını çizen kitap, İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kısaltılarak çocuklara daha da uygun bir hale getirilmiştir. Eğlenmek ve düşünmek adına muhteşem bir eser.

Harry Potter ve Felsefe Taşı

Tüm dünyada yankı uyandıran ve daha da önemlisi her yaştan pek çok okura ulaşan Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı, Harry Potter serisinin ilk kitabıdır. Harry’nin sıradan hayatının baykuşun getirdiği bir mektupla birdenbire değişmesini konu alan kitap, dayanışma ve arkadaşlığın önemine dair çok değerli mesajlar da veriyor. Kitabıyla olduğuyla kadar filmiyle de büyük beğeni toplayan eseri okuyarak Harry Potter, Hermione ve Ron’un maceralarına eşlik edebilirsiniz.

Küçük Kara Balık

Küçük Kara Balık kitabını okurken yeni dünyalar keşfetmenin, cesaretin ve azmin ne kadar önemli olduğunun yeniden farkına varacaksınız. Edebiyat dünyasına oldukça değerli eserler kazandıran Samed Behrengi’den her yaştan okura da hitap edecek muhteşem bir başucu kitabı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11