banner333

banner309

Rektörler Buluştu

Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan 8 üniversite rektörü karşılıklı iş birliği ve çalışmaların ele alınması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi 07.02.2022, 16:55
Rektörler Buluştu
banner400

Gümüşhane Üniversitesi ile Artvin Çoruh Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi Rektörleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ev sahipliğinde bir araya geldi.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, bölge üniversiteleri arasında yapılmakta olan faaliyetler ve yeni iş birliği imkânları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Toplantıda salgın sürecinde üniversitelerde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam ettirilmesi, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme süreçlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ile büyük bir sorumluluğun yerine getirildiği vurgulandı. 

Bahar döneminde, uzaktan eğitim yöntemi ile verilen derslerin azaltılıp yüz yüze eğitim vasıtasıyla verilecek derslerin artırılmasının kararlaştırıldığı toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Belirli aralıklarla yaptığımız bu toplantılar, eğitim-öğretim, teknoloji, inovasyon, araştırma geliştirme (AR-GE), toplumsal hizmet ve fayda ile bölgesel kalkınma temaları çerçevesinde bölgedeki üniversiteler arasındaki iş ve güç birliğini esas almaktadır. Yapılan bu toplantılar ve alınan kararlar, üniversitelerimize güç katmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin yaklaşmasıyla beraber öğrencilerimizin sağlık ve güvenlikleri de dikkate alınarak bir dizi kararlar ve iş birliklerine yönelik görüşmeler yaptık. Özellikle etkisi halen devam etmekte olan salgın dolayısıyla alınacak önlemlerde üniversitelerimiz arasındaki birlik, dayanışma ve karşılıklı fikir alışverişleri büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla da toplantıya ev sahipliği yaptıklarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a ve katılan tüm diğer üniversite rektörlerimize teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09