banner333

banner309

Uzmanından Sağlıklı Yaşamın İp Uçları

Gümüşhane'de bir spor salonunda antrenörlük yapan Kemal Çelik, sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.

Güncel 22.01.2024, 18:34
Uzmanından Sağlıklı Yaşamın İp Uçları
banner400

Gümüşhane'de bir spor salonunda antrenörlük yapan Kemal Çelik, sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.


Çelik, 6 yıldır aktif antrenörlük yaptığını belirterek sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz ve dengeli beslenmenin şart olduğunu kaydetti. Sporculuk kariyerinde futbol ve basketbol gibi sporları da yaptığını belirten Çelik, 8 senedir de vücut geliştirme yaptığını söyledi.

Egzersizin vücudu zinde tuttuğunu ifade eden Çelik, “Sağlıklı bir yaşam için öncelikle düzenli egzersiz yapmak gerekir. Egzersiz, vücudu zinde tutar, kasları güçlendirir, kilo vermeye yardımcı olur ve stresi azaltır. Haftada en az 3 gün, 30 dakikalık orta tempolu egzersiz yapmak gerekir. Bu egzersiz yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme gibi aktivitelerden herhangi biri olabilir" dedi.

Düzenli egzersizin yanı sıra dengeli beslenmenin de sağlıklı yaşam için önemli olduğunu belirten Çelik, “Dengeli beslenme, vücudun ihtiyacı olan tüm besinleri yeterli miktarda almasını sağlar. Bu sayede vücut daha güçlü ve sağlıklı olur. Dengeli beslenmede her besin grubundan yeterli miktarda tüketmek gerekir. Meyve, sebze, tahıllar, proteinler ve yağlar dengeli bir şekilde tüketilmelidir” diye konuştu.

Kemal Çelik, sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken hususları; “Yeterince uyumak, stresi azaltmak, alkol ve sigara tüketiminden kaçınmak, düzenli check-up yaptırmak” ifadeleri ile açıkladı.

Fatime Özbay

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:12
Güneş 04:58
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:39
Yatsı 21:17