banner333

banner309

Türkiye’de Bir İlk: Çanakkale Şehitler Parkı Ve Çanakkale Zaferi Müzesi

Bağcılar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı yapılan “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” ile farklı bir görünüme kavuştu.

Güncel 04.04.2014, 09:00 04.04.2014, 09:01
Türkiye’de Bir İlk:  Çanakkale Şehitler Parkı Ve Çanakkale Zaferi Müzesi
banner400
Bağcılar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı yapılan “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” ile farklı bir görünüme kavuştu. İlçe yine benzeri olmayan yeni bir projeye daha kavuşacak.


Son yıllarda yerli ve yabancı işadamlarının yatırım yaptıkları Bağcılar ilçesi artık cazibe merkezi olarak biliniyor. Bağcılar Belediyesi’nin tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’larla  birlikte hayata geçirdiği projeler dikkat çekiyor. Kısa sürede tamamlanan projeler hem mimariye hem de sosyal ve kültürel yaşama yönelik olarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunuluyor.
Avrupa’da bile az sayıda örneği bulunan Engelliler Sarayı ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezleri’nin hayata geçirildiği Bağcılar’da yine bir ilk yaşandı. Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için önemli etkinliklere imza atan Bağcılar Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye’de bir ilk olarak Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış şehitlerine ithaf edilerek tasarlanan Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi üzerinde inşa edilen “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi” kısa süre önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ndeki kafeterya alanı 265 metrekarelik alandan oluşuyor. Sosyal tesisleri, parkı ve peyzajıyla dikkat çeken bina 810 metrekarelik kullanım alanına sahip.

Safranbolu evi bünyesinde  zemin katta kafeteryanın da yer aldığı parkta ayrıca birinci katta Tarih Müzesi ve ikinci katta sinema salonu bulunuyor. Orijinal materyaller bölümünde 99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümünde bulunan Mehmetçiğe ait bir tutam ince örülmüş saç da sergileniyor.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03